Sairaanhoitaja-diakonissakoulutus saamelaisalueella
Home pageProjectsSairaanhoitaja-diakonissakoulutus saamelaisalueella

Hanke on koulutuksen kehittämishanke, jonka tavoitteena on edistää koulutuksellista tasa-arvoa tuomalla sairaanhoitajakoulutus saamelaisalueelle. Näin mahdollistetaan saamelaisalueen nuorille ja aikuisille sujuva siirtyminen ja mahdollisuus kouluttautua omalla kotiseudullaan.

Saamelaisalueella (Enontekiö, Utsjoki, Inari ja Sodankylä) on pula sairaanhoitajista ja kirkon työntekijöistä, ja erityisesti saamenkielen ja -kulttuurin tuntevista. Tavoitteena on myös kehittää kulttuurisensitiivisiä koulutusmenetelmiä, eli saada kokemusta siitä, miten kulttuurit voidaan huomioida koulutuksen järjestämisessä. Lisäksi kehitetään ja hyödynnetään etä- ja monimuoto-opiskelun menetelmiä. Malli on myöhemmin levitettävissä esim. maahanmuuttajakoulutuksiin tai romaneille suunnattuihin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto: 1.1.2015-31.5.2018
Rahoittaja / budjetti: Saamelaisalueen koulutus toimii hankkeessa osatoteuttajana, päätoteuttaja on Diakonia-ammattikorkeakoulu. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto / 405 563 €

koulutustarjonta-banneri.jpg Applicants

The Sámi Education Institute prepares students for employment in the workforce. We provide training for young adults and mature students. We provide companies and communities with work-based training and development services.

common_readmore
opiskelijalle.jpg Students

Welcome to the Sámi Education Institute! This section will provide students with information to help cope with everyday practices and to succeed in their academic studies.

common_readmore
vaaka-hankkeet.jpg Projects

Ongoing and completed projects at the Sámi Education Institute.

common_readmore
palvelut.jpg Services

The Sámi Education Institute works closely with companies and other organizations in the region. We are actively developing our services to provide workplace solutions.

common_readmore
tietoa-meista-vaaka.jpg Further Information

common_readmore
virtuaaalikoulu.jpg Virtual Education

Support for Virtual Education

common_readmore