Anarâškielâ | Inarinsaamen kieli

Anarâškielâ | Inarinsaamen kieli

Lukuvuonna 2019‒2020 Saamelaisalueen koulutuskeskus järjestää yhteistyössä Oulun yliopiston Giellagas-instituutin ja kasvatustieteiden tiedekunnan Ketterä korkeakoulu -hankkeen kanssa inarinsaamen perus- ja aineopinnot (25 op + 35 op).

Koulutus on tarkoitettu kaikille inarinsaamen kielestä kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat vahvistaa kielen osaamistaan. Opinnot ovat myös hyvä vaihtoehto niille, jotka opettavat tai haluavat tulevaisuudessa opettaa inarinsaamea tai inarinsaamen kielellä.

Inarinsaamen kieliopinnot alkavat alkeista, joten aiempaa kielitaitoa ei vaadita.

Opiskelijavalintaan kuuluu haastattelu. Aikataulusta ilmoitetaan hakijoille erikseen.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijana opintoihin osallistuva voi opiskella yliopisto-opinnoista A) sekä perus- että aineopinnot TAI B) perusopinnot ja osan aineopinnoista TAI C) ne kurssit, jotka tarvitsee. Jos opiskelija opiskelee yliopisto-opinnoista vain osan, niin hän täydentää opintojaan Saamenlaisalueen koulutuskeskuksen tarjoamilla inarinsaamen kielen opinnoilla. Kurssitarjottimesta lisää opintojen alkaessa. 

Opiskelija voi, mikäli hakeutuu ja pääsee opiskelemaan yliopistoon, hakea opinnoilleen hyväksilukua Oulun yliopiston Giellagas-instituutista.

Tutkintonimike

Alkaa

Ei ala vuonna 2020

Laajuus

Perusopinnot 25 op, aineopinnot 35 op

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inari

Opetusmuoto

Pääosin lähiopetuksena Inarissa, verkko- ja monimuoto-opintoja. Opinnot vaativat kokopäiväistä opiskelua. Opetus järjestetään pääosin päivisin, ei siis ilta- tai viikonloppuopetuksena.

Maksut

Lisätietoja
Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi