Valikko
Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Elokuussa 2020 alkavat lähihoitajaopinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutuksessa yhdistyy verkko-opiskelu, lähiopetuspäivät, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely sekä työelämässä oppiminen. Alalla työskentelevälle opiskelu on mahdollista myös oman työn ohessa.

Monimuotototeutus mahdollistaa opiskelun omalta paikkakunnalta. Lukuvuodessa ammatillisten tutkinnon osien lähiopetuspäiviä on noin 25. Lisäksi opintoihin sisältyy yhteisten tutkinnon osien lähipäiviä opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Verkko-opetus tapahtuu virtuaaliluokassa opiskelijan oman tietokoneen ääressä. Virtuaaliluokassa opiskelu on reaaliaikaista ja vuorovaikutteista. Saamelaisalueen erityisyys, kulttuurisidonnaisuus ja kulttuuritietoinen kohtaaminen ovat sisällöllisiä painopistealueita. 


Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa pääset mukaan monimuotoiseen ja monikulttuuriseen opiskelijayhteisöön. Sinulle tarjoutuu mahdollisuus hankkia ammatillinen osaamisesi saamelaisalueen uusissa oppimisympäristöissä sekä osaavissa ja tukevissa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä. 

Katso lisää tästä

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Alkaa

11.8.2020

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta.

Sijainti

Inari

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Maksut

Lähihoitajana työskentelet perustason hoito-, huolenpito- ja kasvatustyössä. Työpaikkanasi voi olla terveyden- ja sairaanhoidon, vanhustenhuollon, mielenterveys- ja päihdetyön yksiköt, päiväkodit, kotipalvelu tai vammaispalvelut. Työsi on arjen sujumisessa auttamista ja tukemista, elämän eri vaiheissa mukana kulkemista.

Lähihoitajana teet ihmissuhdetyötä, kohtaat lapsia, nuoria, aikuisia ja ikäihmisiä monenlaisissa elämäntilanteissa. Työssäsi tärkeintä on asiakkaan aito kohtaaminen ja läsnäolo. Tarvitset valmiuksia sekä itsenäiseen työskentelyyn että toimimiseen moniammatillisen ryhmän jäsenenä.

Lisätietoja
Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi