Nordlingin puiston kunnostushanke
EtusivuHankkeetNordlingin puistikon kunnostushanke

Vanha Nordlingin puistikko kunnosttiin Toivoniemessä
1800-luvun loppupuolella Inarin nimismiehenä toimi Nordling. Hänen virkatalonsa rakennettiin Toivoniemeen. Nordling tunnettiin innokkaana maanviljelyn ja puutarhaviljelyn pioneerina Pohjois-Suomessa. Hänen harrastuksensa seurauksena Toivoniemeen syntyi ns. Nordlingin puistikko. Siellä kasvaa nykyäänkin monia hyvin vanhoja puita ja pensaita, mm siperianlehtikuuset ja pihtakuuset ovat yli 120 vuotiaita. Puistikko on myös mainittu Eeva Ruoffin kirjassa Vanhoja Suomalaisia puutarhoja. Nordlingin lähdettyä Inarista puistikon arvoa ei ymmärretty ja se alkoi hoidon puutteessa rappeutua.

Nykyään Toivoniemi on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimipaikka. SAKK sai Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä kulttuurimatkailun kehittämishankerahaa, jonka avulla puistikkoa kohennettiin. Projektin tarkoituksena oli Nordlingin puistikossa jäljellä olevien kasvien hoitaminen ja uusien istuttaminen. Lisäksi puistikon kulttuuripolku ja opastetaulut uusittiin. 
Kunnostuksen jälkeen puistikkoa voi hyödyntää matkailulkohteena sekä SAKK:n matkailualan opiskelijoiden harjoittelupaikkana.

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää