Anárašgiella ja -kultuvra
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatAnárašgiella ja -kultuvra

Anarâškielâ já -kulttuur | Anárašgiella ja -kultuvra

Sámi oahpahusguovddáža anárašgiela ja -kultuvrra oahput bistet jagi ja leat 60 oahppočuoggá. Skuvlen sisttisdoallá eanáš anárašgiela ja -kultuvra oahpuid ja daid lassin leat oahput, mat leat sihke oktasaš ja friddja válljemis. Oahpuide gullet oahppomátkkit ja giellahárjehallamat, maid bokte studeanta oahpásmuvvá Sápmái, dan giellaservodahkii ja sámegielat bargoeallimii.

Tutkintonimike

Alkaa

Borgemánus 2019

Laajuus

60 oč, lohkanjahki

Hakuaika

Ohcanáigi lea nohkan

Jatkuva haku

Sijainti

Anár

Opetusmuoto

Lagasoahpahus

Maksut

Geasa?

Skuvlejupmi lea dárkkuhuvvon buohkaide anárašgielas ja -kultuvrras beroštuvvan olbmuide. Skuvlejupmi álgá anárašgiela álgooahpuin, de anárašgiela ii dárbbaš máhttit ovddežis. Oahpahusgiellan lea álggus suomagiella ja oahpuid mielde eanet ja eanet anárašgiella. Skuvlejupmi oahppoprográmma lea plánejuvvon nu, ahte dat heive olbmuide, geat dárbbašit iežaset barggus anárašgiela ja joatkkastuderemis beroštuvvan olbmuide.

Oulu universitehta Giellagas-instituhta
Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi