Dárjjodeaddji
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatDárjjodeaddji

Restauraŋŋa- ja catering-suorggi vuođđodutkkus

Dárjjodeaddjioahpuin studeret áššehašbálvaleami, vuovdima sihke borramušaid ja juhkamušaid dárjjodeami. Studeanttaid áššehasbálvalan- ja giellamáhttu nanosmuvvet, go bargosajiin bálvalit riikkaidgaskasaš áššehaččaid.

Vuođđooahpuid lassin studeanttat besset hárjehit dáidduid ovttasbargoguimmiid diŋgonbargguin ja oahppolágádusa feasttain ja dáhpáhusain.

Ovdánanvejolašvuođat ámmáhis leat ollu. Min studeanttat sáhttet studeret bargosajiin Sámi lassin earret eará Ruoŧas, Norggas, Ruoššas ja dieđusge miehtá Suoma. Restauraŋŋasuorggi skuvlejuvvon olbmuide leat valjit bargovejolašvuođat erenoamážit davi hotealla- ja restauraŋŋasuorggi fitnodagain.

Bargan restauraŋŋasuorggis lea máŋggabealat, molsašuddi ja dat addá ollu. Molsašuddi barggut geasuhit miela, itge deaivva guokte seammalágan beaivvi barggus.

Min skuvlla ođđa restauraŋŋa- ja cateringsuorggi oahpposajit gárvánedje 2018. Oahppanbirrasat leat erenoamáš buorit.Tutkintonimike

Dárjjodeaddji

Alkaa

Borgemánus 2019

Laajuus

180 mč

Hakuaika

19.2. – 12.3.2019.

Jatkuva haku

Sámi oahpahusguovddáža bissovaš ozus sáhttá ohcat birra jagi. Jeara álginvejolašvuođain oahppodoaimmahagas.

Sijainti

Anár

Opetusmuoto

Lagasoahpahus

Maksut

Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi