Merkonoma
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatMerkonoma

Fitnodatdoaibmama vuođđodutkkus

Leatgo beroštuvvan vuovdimis ja áššehašbálvaleames? Háliidivččetgo leat márkanastima máhtti? Leago dus suorggi bargovásáhus, muhto dutkkus váilu? Geasuhago oahppasoahpamušskuvlejupmi? Juos vástidit muhttin jearaldahkii juo, fitnodatdoaibmama vuođđodutkosa studeren Sámi oahpahusguovddážis sáhtášii leat justa dutnje rivttes molssaeaktu.

Tutkintonimike

Merkonoma

Alkaa

Borgemánus 2019

Laajuus

180 mč

Hakuaika

19.2. – 12.3.2019.

Jatkuva haku

Sámi oahpahusguovddáža bissovaš ozus sáhttá ohcat birra jagi. Jeara álginvejolašvuođain oahppodoaimmahagas.

Sijainti

Anár

Opetusmuoto

Lagasoahpahus

Maksut

Hae koulutukseen

Máŋggabealat studeren

Fitnodatdoaibmama studeren lea máŋggabealat ja molsašuddi. Oahpuide gullá áššehasbálvaleapmi ja márkanastin, ekonomiahálddašeapmi, doaimmahatbálvalusat ja diehto- ja kommunikašuvdnateknihkka.Dutkosii gullá lagasoahpahusa lassin bargoeallimis oahppan, neahttaoahput ja prošeavttat, mat laktásit bargoeallimii.

Persovnnalaš oahppoplána

Áššehasbálvaleami ámmátlmmožin merkonoma máhttá vuovdin- ja bálvalusbargguid lassin márkanastindieđiheami, márkanastima ja dieđiheami. Oahpuin leat oktagaslaš oahppobálgát ja dálán oahpuid álggus dahkko persovnnalaš oahpuin ovdánahttinplána.

Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi