Nuortalašgiella ja -kultuvra
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatNuortalašgiella ja -kultuvra

Nuõrttsääʹmǩiõõll da kulttuur | Nuortalašgiella ja -kultuvra

Sámi oahpahusguovddáža nuortalašgiela ja -kultuvrra oahput bistet jagi ja leat 60 oahppočuoggá. Skuvlen sisttisdoallá eanáš nuortalašgiela ja -kultuvra oahpuid ja daid lassin leat oahput, mat leat sihke oktasaš ja friddja válljemis. Oahpuide gullet oahppomátkkit ja giellahárjehallamat, maid bokte studeanta oahpásmuvvá Sápmái, dan giellaservodahkii ja sámegielat bargoeallimii.

Tutkintonimike

Alkaa

Skuvlejupmi ii álgge čakčat 2019

Laajuus

60 oč, lohkanjahki

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Opetusmuoto

Maksut

Sámi oahpahusguovddáža nuortalašgiela oahpuin sáhttá ohcat buorrinlohkama Oulu universitehta Giellagas-instituhta nuortalašgiela vuođđooahpuide. Giela studerema sáhttá joatkit Giellagas-instituhtas.


Oulu universitehta Giellagas-instituhta

Geasa?

Skuvlejupmi lea dárkkuhuvvon buohkaide nuortalašgielas ja -kultuvrras beroštuvvan olbmuide. Skuvlejupmi álgá nuortalašgiela álgooahpuin, de nuortalašgiela ii dárbbaš máhttit ovddežis. Oahpahusgiellan lea álggus suomagiella ja oahpuid mielde eanet ja eanet nuortalašgiella. Skuvlejupmi oahppoprográmma lea plánejuvvon nu, ahte dat heive olbmuide, geat dárbbašit iežaset barggus nuortalašgiela ja joatkkastuderemis beroštuvvan olbmuide.

 

Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi