Valikko
Capacity building in the indigenous sámi film industry and media education in a context of new digital media technologies -hanke
EtusivuHankkeetCapacity building in the indigenous sámi film industry and media education in a context of new digital media technologies -hanke

Sámi film industry and media education -hanke on pienimuotoinen kumppanuushanke, jossa Saamelaisalueen koulutuskeskus toimii koordinaattorina ja International Sámi Film Institute toimii partnerina. Hanke on saanut EU-rahoitusta Erasmus+ -ohjelmassa 60000 €. Erasmus+ -ohjelma tarjoaa oppilaitoksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa.

SAKK on kouluttanut medialinjallaan saamelaisia elokuvatekijöitä jo vuodesta 2003. Norjan Kautokeinossa sijaitseva International Sámi Film Institute ISFI on rakentanut kestävää, innovatiivista ja kansainvälistä saamelaiselokuva-alaa jo vuodesta 2009 lähtien. ISFI on tukenut näiden 12 toimintavuotensa aikana yli 80 saamelais- ja alkuperäiskansaelokuvaa ensi-iltaan asti.

Education and employment needs in the Sámi film industry -webinaari torstaina 9.2.2023 kello 10:00-11:30

Hanke järjestää torstaina 9.2.2023 webinaarin koulutus- ja työelämätarpeista saamelaiselokuvien näkökulmasta.

Pääset mukaan tästä linkistä

Löydät webinaarin kutsun täältä

Webinaari on maksuton.

Hankkeen tavoitteet
Vahva saamelaiselokuvan ja tv-tuotannon nousu on tuonut mukanaan akuutteja koulutustarpeita ja tulevaisuuden tekijöistä on pulaa. Koko arktisella alueella tarvitaan media- ja elokuva-alan osaajia. Yli rajojen toimivassa hankkeessa kartoitetaan potentiaalisia opintopolkuja sekä koulutus- ja työelämätarpeita arktisten alkuperäiskansojen elokuva- ja media-alalla. Hankkeen yhtenä tavoitteena on yhteistyömallin kehittäminen ja yhteistyön vahvistaminen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja ISFI:n välillä.

Hankkeen kohderyhmä
Hankkeen kohderyhmänä on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen henkilöstö ja opiskelijat sekä partneriorganisaation International Sámi Film Instituten henkilöstö. Hankkeen työpajat ovat avoinna kaikille, jolloin kohderyhmää ovat alkuperäiskansojen media- ja elokuva-alalla työskentelevät ja alasta kiinnostuneet ihmiset.

Hankkeen toimenpiteet
Hankkeen aikana järjestetään kaksi työpajaa, joista toinen Inarissa ja toinen Kautokeinossa. Työpajojen tavoitteena on kartoittaa alkuperäiskansojen elokuva- ja media-alan tarpeita ja mahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä. Median muutosvaikutukset ulottuvat niin työelämään kuin koulutusmahdollisuuksiinkin. Työpajat on suunnattu alasta kiinnostuneille nuorille, mutta ovat avoimia kaikille. Kautokeinossa järjestettävän työpajan teemana on digitaalisen median murros ja sen vaikutukset saamelaiselokuva- ja media-alalla. Työpajan aikana pääsemme mm. tutustumaan uuteen syksyllä 2021 avattuun Duottar -studioon ja sen innovatiivisiin tiloihin.

Hankkeessa kartoitetaan potentiaalisia opintopolkuja sekä koulutus- ja työelämätarpeita arktisten alkuperäiskansojen elokuva- ja media-alalla. Kartoituksessa haastatellaan saamelaisen elokuva- ja media-alan opettajia ja asiantuntijoita sekä kyselyssä hyödynnetään koordinaattorin ja partnerin laajoja verkostoja. Verkostoitumisen ja ekskursioiden avulla pääsemme jakamaan parhaita käytäntöjä ja tietotaitoa sekä vahvistamaan yhteistyötä koordinaattorin ja partnerin välillä. Hankkeen tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja levittää tietoa parhaista käytännöistä koko alkuperäiskansojen elokuva- ja media-alalla. Parhaimmillaan tämä tuo alalle lisää uusia osaajia ja lisää koko alan näkyvyyttä kansainvälisesti.

Audiovisuaalinen maailma on nykyajan tarinankerrontaa. Saamelaiselokuvien kautta me kerromme itse omat tarinamme ja luomme meidän tulevaisuuttamme.

Yhteystiedot

Tiina Jäppinen, hankekoordinaattori, SAKK tiina.jappinen@sogsakk.fi, puh. 0405559650
Liisa Holmberg, Film Commissioner, ISFI liisa@isfi.no, puh. +4793036145


Lisätietoa:
Partnerin kotisivut: www.isfi.no
Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus

ISFI_mediatiedote.jpg

Kuva: Nils Ovlla Dunfjell/ ISFI pressphoto

index.png

 

Kuva3.png

 

Kuva2.png

 

Hankkeen perustiedot:

Toteutusaika: 1.3.2022 – 28.2.2023

Budjetti: 60000 €

Rahoittaja: Erasmus+ -ohjelma (EU)

Päätoteuttaja / koordinaattori: Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK).

Osatoteuttaja / partneri: International Sámi Film Institute (ISFI).

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää