Valikko
Sámi musihkkaakademiija
EtusivuTietoa meistäSámi musihkkaakademiija
12.4.2018

Sámi musihkkaakademiija

SAKK_Musa_vaaka.jpg

Háliidatgo oahppat sámemusihka dahje ráhkadit iežat musihka ja musihkkavideo? Ohcat iežat soga láhppon musihkkaárbevieru, oahpat čuojahit ja lávlut? Sáhtášiigo musihkka buktit dutnje dietnasa?

Sámi musihkkaakademiijas álgá jahkásaš skuvlenprográmma mii fállá oahpahusa dain dieđuin ja dáidduin maid sámemusihka suorgi gáibida. 

Sámi musihkkaakademiijas álgá jahkásaš skuvlenprográmma mii fállá oahpahusa dain dieđuin ja dáidduin maid sámemusihka suorgi gáibida. Oahpahusas deattuhuvvo sámemusihkka ja dan dehálaš doarjjan leat ee. musihkkateknologiija, máilmmi musihkkakultuvrraide oahpásmuvvan, musihkkateoriija, instrumeantaoahput ja ovttasčuojaheapmi sihke musihkkapedagogihka ja kulturfitnodoaibma. Prográmma addá buorre vuođu ohcat musihkkasuorggi joatkkaoahpuide.

Ohcanáigi : 10.4.-20.6.2018, Oahpahusbáiki: Ohcejohka

Oahpahusgiella: Sámegiella, veahkkegiellan suomagiella ja eaŋgasgiella

Oahput sisttisdollet ee. musihkkavideo ráhkadeami, iežas musihka komponerema ja heiveheami ja ovttasčuojaheami. Skuvla johtá Sámis ja mii fitnat ee. oahpásmuvvamin Guovdageainnu beassášfestiválii ja doallat konsearttaid máŋggain báikkiin. Bargat sihke joavkkus ja iehčanasat. Min oahpaheaddjit leat musihka sierra surggiid ámmátolbmot.

Sii geat čađahit vuosttas jagi oahpuid, sáhttet ohcat nuppi jagi prográmmii, mii álgá borgemánus 2019. Sámi musihkkaakademiija nuppi jagi oahput čiekŋudit vuosttas jagi oahpuid ja addet válmmašvuođa searvat musihkkasuorggi vuođđodutkosa čájáhusdutkosii/eksámenii dahje dan osiide. Čájáhusdutkkus/eksámen lágiduvvo geassit 2020.
 
 

 

 

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää