Valikko
Sámi musihkkaakademiijalle mentori – Keski-Pohjanmaan konservatorion rehtori vieraili Utsjoella
EtusivuTietoa meistäSámi musihkkaakademiijalle mentori – Keski-Pohjanmaan konservatorion rehtori vieraili Utsjoella
24.10.2018

Sámi musihkkaakademiijalle mentori – Keski-Pohjanmaan konservatorion rehtori vieraili Utsjoella

Musahanke.jpg Trad3 konsertin jälkeen rehtori Aho yhteiskuvassa Sámi musihkkaakademiijan oppilaiden ja työntekijöiden kanssa.
Musahanke_2.jpg Vierailu Karigasniemen poroerotuspaikalla. Oikealta Heikki Aho, Vuokko Tieva-Niittyvuopio, Laura Niittyvuopio ja Juha Vuolab.

-Teillä on hieno hanke täällä pohjoisessa. Olemme erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä, Keski-Pohjanmaan konservatorion rehtori Heikki Aho totesi vierailunsa päätteeksi. -Olemme hyvin otettuja, kun näin tärkeä musiikin alan kouluttaja haluaa yhteistyötä kanssamme. Meille on tärkeää saada musiikin alan koulutuksen osaamista, Sámi musihkkaakademiijan johtava opettaja Anna Näkkäläjärvi-Länsman kertoi.

Keski-Pohjanmaan konservatorio (KP konsa) on perustettu maakunnallisena musiikkiopistona 1966 Kokkolaan. Musiikkialan ammatillista koulutusta on järjestetty vuodesta 1983. Sámi musihkkaakademiija hanke pohjautuu vuosina 2015-2017 Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toteuttamaan ESR-hankkeeseen, jonka aikana toteutettiin kaksi vuoden pituista saamelaismusiikin koulutusohjelmaa. Nykyisen Utsjoen kunnan vetämän Interreg-hankkeen aikana on tarkoitus saada saamelaismusiikin opetus vakinaistettua.
-KP konsan rooli yhteistyössä voisi olla meidän pienen Sámi musihkkaakedemiijan mentorina. Vaikka musiikkikentällä Sámi musihkkaakademiija on pieni toimija, niin se on tärkeä hanke Utsjoelle ja erittäin tärkeä hanke saamelaisen perinteisen musiikin kentällä, visioi Utsjoen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio tapaamisessa. 
Rehtori Aho vieraili Inarissa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen päätoimipaikassa, ja Utsjoella Sámi musihkkaakademiijan tiloissa ja Karigasniemen poroerotuspaikalla. Vierailun aikana sovittiin jo alustavasti yhteistyömuodoista, kuten opettajavaihdosta ja Sámi musihkkaakademiijan oppilaiden osallistumisesta musiikin perustutkinnon näyttöihin.  
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen: -Saamelaisalueen koulutuskeskuksen yhtenä tarkoituksena on kehittää saamelaiskulttuuria. Olemme tehneet paljon työtä saamen kielten vahvistamiseksi ja elvyttämiseksi, perinteisen saamelaisen musiikin elvyttäminen sopisi tehtäviimme hyvin. Olemme saaneet KP konsasta tärkeän yhteistyökumppanin sitä silmällä pitäen, että Sámi musihkkaakademiijan toimintaa vakinaistettaisiin. 
 
Lisätietoja: 
Kati Eriksen
Hankepäällikkö
Puh. 040 594 5060
Kati.eriksen@utsjoki.fi
 
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää