Valikko
Syyslukukauden aloitus ja infoa
EtusivuTietoa meistäSyyslukukauden aloitus ja infoa
5.8.2020

Syyslukukauden aloitus ja infoa

hillat.jpg

Tervetuloa uudet ja jatkavat opiskelijat!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa opinnot alkavat 11.8.2020.

OPINTOJEN ALOITUS

Inarin ja Sajoksen aloittavat opiskelijat:

Inarissa, pääkoululla Menesjärventie 4, aloituspäivän lounas tarjotaan pihalla autokatoksesta klo 11.15 alkaen. Sen jälkeen kokoonnutaan ulos pääoven läheisyyteen yhteiseen lyhyeen info-tilaisuuteen klo 12. Infon jälkeen ryhmät ohjataan ofelaš-ohjaajan (ryhmänohjaajan) johdolla luokkatiloihin aloittamaan opintoja.

Jatkavat ryhmät aloittavat opinnot ofelaš-ohjaajilta saadun ohjeistuksen mukaisesti. 

Toivoniemen aloittavat opiskelijat:

Toivoniemen kampuksella, Hopialammella Toivoniementie 246, lounas ruokasalissa klo 11.15 alkaen ja sen jälkeen klo 12.00 ofelaš-ohjaajan (ryhmänohjaajan) johdolla jakautuminen luokkatiloihin.

Jatkavat ryhmät aloittavat opinnot ofelaš-ohjaajilta saadun ohjeistuksen mukaisesti.  

KULJETUS IVALO-INARI-IVALO

Opiskelijat ovat voineet hakea mahdollisuutta oppilaitoksen järjestämään kuljetukseen. Kuljetus järjestetään pääsääntöisesti alaikäisille KELAn koulumatkatukeen oikeutetuille opiskelijoille. Hakijat ovat saaneet tiedon päätöksestä opintotoimistolta. 

ERITYISOHJEET KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA

SAKKin päättämillä turvatoimilla pyritään koronatartuntojen ennaltaehkäisyyn.

SAKK:n turvallisuustiimin linjaukset turvatoimista ovat seuraavat:

1.    Opetukseen ja muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan ei osallistuta oireisena. Jos sinulla on mm. yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita ja päänsärkyä, kyseessä voi olla koronainfektion oireet. Jää kotiin/asuntolaan ja ota yhteys Ivalon terveyskeskuksen päivystävään sairaanhoitajaan puh. 040 770 9187.

2.    Vältä tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja tarpeetonta liikkumista oppilaitoksen sisätiloissa. Virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus.

3.    Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, joten

· Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

· Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.

· Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

4.   Opetus toteutetaan monimuotoisena ja useimpien alojen opetukseen sisältyy etäopetusta. Ofelašohjaajat (ryhmänohjaajat) tiedottavat opiskelijoille alakohtaisiset suunnitelmat.

5.   Kaksi ensimmäistä viikkoa (24.8. saakka) on voimassa vahva suositus käyttää nenä- ja suusuojainta (maski). Kankaiset maskit ovat Inarin pääkoululla, Sajoksessa ja Hopialammella ulko-ovien läheisyydessä, johon myös käytetyt maskit palautetaan. Jos haluat käyttää kertakäyttömaskia, hanki sellaiset itse.

6.  Ruokalassa toiminen. Ruokailutilanteessa noudatetaan turvavälejä jonottaessa sekä ruokailupöydissä. Osa tuoleista on poistettu. Ateriat annostellaan henkilöstön toimesta suojapleksien takaa.

7.   Vierailut. Syyslukukauden aikana ei oteta vastaan vierailijoita oppilaitokseen eikä asuntolaan.

8.  Opintotoimiston tavoitettavuus. Opintotoimisto on paikan päällä Inarissa maanantaina ja perjantaina. Muina päivinä opintotoimisto palvelee sähköpostin ja puhelimen kautta.

9.  Jos opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva saapuu Suomeen hallituksen rajoittamien maahantulomääräysten alaisista maista, noudatetaan 14 vuorokauden karanteenimääräystä (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset). Tuolloin opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva ei voi tulla lähiopetukseen eikä lähityöskentelyyn oppilaitokseen.

 

TIEDOKSI

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistavat oppilaitoksia:

https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THL+suositus+oppilaitoksille+ja+korkeakouluille+4.8.2020.pdf/25573c91-57c1-8e6d-d7a0-8f515c647896/OKM+THL+suositus+oppilaitoksille+ja+korkeakouluille+4.8.2020.pdf?t=1596550914841

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää