Valikko
Vanha Nordlingin puistikko on kunnostettu Toivoniemessä. Avajaiset 2.9.2019
EtusivuTietoa meistäVanha Nordlingin puistikko on kunnostettu Toivoniemessä. Avajaiset 2.9.2019
28.6.2019

Vanha Nordlingin puistikko on kunnostettu Toivoniemessä. Avajaiset 2.9.2019

IMG_9777.jpg
IMG_9782.jpg Tuohituomi

1800-luvun loppupuolella Inarin nimismiehenä toimi Nordling. Hänen virkatalonsa rakennettiin Toivoniemeen. Nordling tunnettiin innokkaana maanviljelyn ja puutarhaviljelyn pioneerina Pohjois-Suomessa. Hänen harrastuksensa seurauksena Toivoniemeen syntyi ns. Nordlingin puistikko.

Siellä kasvaa nykyäänkin monia hyvin vanhoja puita ja pensaita, mm siperianlehtikuuset ja pihtakuuset ovat yli 120 vuotiaita. Puistikko on myös mainittu Eeva Ruoffin kirjassa Vanhoja Suomalaisia puutarhoja. Nordlingin lähdettyä Inarista puistikon arvoa ei ymmärretty ja se alkoi hoidon puutteessa rappeutua.
Nykyään Toivoniemi on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimipaikka. SAKK on saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä kulttuurimatkailun kehittämishankerahaa, jonka avulla puistikkoa kohennetaan. Projektin tarkoituksena on Nordlingin puistikossa jäljellä olevien kasvien hoitaminen ja uusien istuttaminen. Lisäksi puistikon kulttuuripolku ja opastetaulut uusitaan. 
Kunnostuksen jälkeen puistikkoa voi hyödyntää matkailulkohteena sekä SAKK:n matkailualan opiskelijoiden harjoittelupaikkana.


NORDLINGIN PUISTIKON JA KULTTUURIPOLUN AVAJAISET 2.9.2019
SAKK:n toimipaikassa Toivoniemessä

10.00 Puistikon ja kulttuuripolun avaaminen
Kahvitarjoilu
12.30  Seminaari  Puistikko ennen ja tänään

Kuljetus tilaisuuteen (noin 40 neljällekymmenelle):
Lähtö Ivalosta kunnantalolta klo 8.40.
Lähtö Inarista Hotel Inarilta klo 9.25.
Paluukyyti lähtee Toivoniemestä noin klo 14.00
Sitovat ilmoittautumiset kuljetukseen:
marja.mannisto@inari.fi, puh. 0400-240587

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita puistikon avajaisiin sekä seminaariin.

 
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää