Valikko
Čååuʹdmeiddampäiʹǩǩ
OuddseiʹddKääzzkõõzzČååuʹdmeiddampäiʹǩǩ

Poroteurastamon yhteydessä on myös nahkamuokkaamo, jossa porontaljoista voi valmistaa ympäristöystävällistä nahkaa, mm. rumpunahkaa ja erilaisiin saamenkäsitöihin tarvittavaa sisnanahkaa.

Poronnahkamuokkaamon vuokraus

Nahkamuokkaamon pienteollisen toimintamallin kehitti Sisnaa poronnahkaa -hanke. Muokkaamolle on viime vuosina hankittu mm. parkitusrumpu sekä koneellisia näskäyslaitteita. Tiloja vuokrataan ulkopuolisille käsityöläisille. Vuokraaminen edellyttää koulutuksen laitteiden käyttöön.

Nahkamuokkaamon käytöopas (.pdf)
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Looǥǥ laazz
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Looǥǥ laazz
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Looǥǥ laazz
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Looǥǥ laazz
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Looǥǥ laazz
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Looǥǥ laazz