Valikko
Kåʹddempäiʹǩǩ,da vueʹǯǯvalmštâmpäiʹǩǩ
OuddseiʹddKääzzkõõzzKåʹddempäiʹǩǩ,da vueʹǯǯvalmštâmpäiʹǩǩ

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Toivoniemen toimipaikassa on Suomen ainoa opetuskäytössä oleva poroteurastamo. Sen yhteydessä ovat nykyaikaiset lihankäsittely- ja jatkojalostustilat sekä laitteet. Tuotantotiloissa on mahdollista myös teurastuksen sivutuotteiden talteenotto.

Teurastamon tilat myös vuokrattavissa

Teurastamo on tarkoitettu opetustoimintaan, mutta silloin kun tiloissa ei ole opetusta, oppilaitos vuokraa tiloja yksityisille poroelinkeinon harjoittajille.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poronhoitaja voi tuoda poronsa laitokseen, teurastaa, leikata sekä pakastaa lihat ja viedä ne sieltä valmiina tuotteena markkinoille maksamalla vain vuokran tilojen käytöstä.

Teurastamo-opas (.pdf)
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Looǥǥ laazz
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Looǥǥ laazz
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Looǥǥ laazz
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Looǥǥ laazz
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Looǥǥ laazz
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Looǥǥ laazz