Valikko
Hae opiskelemaan
OuddseiʹddOoccjaOoʒʒ mättʼtõõttâd

Sakk:ssa voit opiskella ammattiin henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan omaa polkuasi. Ammatillisen peruskoulutuksen uudistuneessa hakumenettelyssä pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättäneet hakevat yhteishaun kautta ja muut hakijat suoraan oppilaitokseen. Muiden koulutusten osalta haku suoraan oppilaitokseen.

Hakukanavat vaihtelevat taustastasi riippuen

Peruskoulun tai lukion päättäneet

Yhteishaussa (20.2. - 13.3.2018) hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet.

Hakulomake ammatilliseen peruskoulutukseen täytetään Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun aikaan helmi-maaliskuussa. Lukion/ylioppilastutkinnon suorittaneet hakevat lukion/ylioppilastutkinnon suorittaneiden kiintiössä. Muuna, kuin yhteishakuaikana voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaamme tai opintotoimistoon.

Ammatillisen perustutkinnon ohessa voit suorittaa myös lukio-opintoja ja ylioppilastutkinnon. Mikäli haluat suorittaa yhdistelmätutkinnon, hae opintopolku.fi -palvelussa lukioon. Opinto-ohjaajasi ilmoittaa Sakk:n opolle mihin ammatilliseen perustutkintokoulutukseen olet tulossa opiskelemaan.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa perustutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Opintopolku.fi

Muita ammatillisia tutkintoja tai korkeakoulututkintoja suorittaneet

Muita tutkintoja suorittaneet voivat hakea tutkintoon johtaviin koulutuksiin yhteishaun aikataulun mukaan 13.3. mennessä tai jatkuvassa haussa.

Muita tutkintoja suorittaneet voivat hakea tutkintoon johtaviin koulutuksiin yhteishaun aikataulun mukaan tai jatkuvassa haussa. Jos olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa, keskustele koulutukseen hakeutumisesta ensin TE-toimistossasi. Muita rahoituskanavia aikuisille ovat Kelan opintotuki ja Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksen.

Sähköinen hakulomake
Tulostettava hakulomake .pdf

Katso alkavat koulutukset

Haku suoraan oppilaitokselle

Jos haet matkailualan perustutkintoon, medialinjalle, inarinsaamen-, pohjoissaamen- tai koltansaamen kielen ja kulttuurin opintoihin täytä hakulomake.

Hakulomakkeen voi täyttää sähköisenä tai paperilla. Hakuaika on 20.2. - 15.5.2018. Todistusjäljennökset toimitetaan koululle postitse osoitteeseen:

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Opintotoimisto,
Menesjärventie 4,
99870 Inari

Saamenkäsityökisällin ja porotalouden ammattitutkintoihin sekä saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkintoon voi hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden.

Sähköinen hakulomake
Tulostettava hakulomake .pdf

Valitse koulutus ja hae mukaan

Haku lyhytkoulutuksiin

Saamen kielen ja kulttuurin lyhytkoulutuksista ilmoitetaan paikallislehdissä, mm. Inarilaisessa ja Enontekiön sanomissa sekä koulun verkkosivuilla.
Lisätietoja ja hakeminen Eila Syväjärvi, puh. 040 572 8398, eila.syvajarvi@sogsakk.fi

Lupa-, pätevyys-, kortti- ja muista lyhytkoulutuksista ilmoitetaan paikallislehdissä sekä koulun kotisivuilla.
Lisätietoja ja hakeminen Teija Rantatalo, puh. 040 182 4129, teija.rantatalo@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto,
puh. 040 707 3793, opintotoimisto@sogsakk.fi

Katso lyhytkoulutustarjontamme
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Looǥǥ laazz
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Looǥǥ laazz
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Looǥǥ laazz
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Looǥǥ laazz
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Looǥǥ laazz
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Looǥǥ laazz