Valikko
Tuåimmpääiʹǩ da aazzjipõõrt
OuddseiʹddTeâtt meeʹstTuåimmpääiʹǩ da aazzjipõõrt

Toimipaikat sijaitsevat Inarissa, Kaamasessa ja Enontekiöllä.

Inari

Inarissa on hallinnollinen keskus, jossa toteutetaan perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksia, saamen kielten ja kulttuurin koulutuksia sekä mediakoulutusta. Koulutukset järjestetään pääkoululla ja kulttuurikeskus Sajoksen tiloissa

Kaamanen

Kaamasen Toivoniemessä sijaitsevassa luontaistalouden kehittämisyksikössä on mm. opetusteurastamo, lihan- ja kalankäsittelytilat sekä nahkamuokkaamo. Ko. toimipaikkaan on keskitetty porotalouden ja luontoalan koulutukset.

Enontekiö

Enontekiön toimipaikassa on tiloja saamelaiskulttuurikoulutukselle ja työpajatoiminnalle.

Asuntoloissa työskentelee kolme työntekijää. Asuntolahenkilöstö työskentee koko oppilaitoksen alueella, joten heidät tavoittaa parhaiten puhelimitse. Opetuksellisena aikana yksi työntekijä on aina iltavuorossa, yksi töissä arkipäivisin, yksi päivystää puhelimitse klo 22.00 - 8.00.

Asuntoloissa on vartiointi ja vartiointipalvelu NewFlown työntekijä kiertää öisin asuntoloissa. Vartiointipalvelu päivystää opetuksellisena aikana perjantaista klo 21.00 sunnuntaihin klo 18.00 saakka. Vartiointipalvelu on käytössä myös opetuksettomana aikana.

Vartiointipalvelun puhelin 040 242 6695

Asuntolat

Oppilaitoksen asuntolat sijaitsevat Inarissa ja Toivoniemessä. Asuntolapaikka on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille, pitkämatkalaisille ja niille joilla on huonot kulkuyhteydet kotiin. Asuntolapaikka voidaan myöntää sosiaalisin perustein. Asuntolapaikkaa haetaan asuntolapaikkahakemuksella.

Asuntolapaikkahakemuslomake (.pdf)
Ota yhteyttä
Virpi Valle-Perätalo

Virpi Valle-Perätalo

asuntolaohjaaja 0400 290 758

Matti Harjuniemi

Matti Harjuniemi

asuntolahoitaja 040 707 3791

Jarmo Wetterstrand

Jarmo Wetterstrand

asuntolahoitaja 040 707 3792

Inarin asuntola

Inarin asuntola sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä koululta Inarijärven rannalla, osoitteessa Sarviniementie 180. Asuntolassa on yhden- ja kahden hengen huoneita ja melkein kaikissa huoneissa on oma wc/suihku. Yhteisessä käytössä on keittiöt ja oleskelutilat. Keittiössä on hellauuni, mikro ja jää-pakastinkaappi. Asuntolassa on käytössä langaton verkko.

Toivoniemen asuntola

Toivoniemessä asuntola sijaitsee koulun vieressä Vastusjärven rannalla, osoitteessa Toivoniementie 290. Toivoniemessä on yhden- ja kahden hengen huoneita. Yhteisessä käytössä on tupakeittiöt, wc ja suihkutilat. Keittiössä on hellauuni, mikro ja jää-pakastinkaappi.

Asuntola-asukas täyttää majoituslomakkeen ja maksaa avainpantin majoittuessaan. Asukkaalle luovutetaan henkilökohtaisesti avain, jota ei saa edelleen luovuttaa. Asuntolassa on abloy-avaimia ja sähköavaimia. Avaimen katoamisesta joutuu maksamaan 50 € ja oven aukaisusta peritään kulloinkin voimassaoleva maksu. Asukkaan on oltava valmis todistamaan oven aukaisun yhteydessä henkilöllisyytensä. Inarin asuntolan ns. pääovi on auki klo. 8.30 - 22, muut ovet pidetään lukittuna. Kaikissa asuntoloissa on kameravalvonta.
Sähkötolppapaikka varataan asuntolahenkilöstöltä ja maksetaan käteisellä kulloinkin voimassa oleva maksu. Autopaikan hinta ilmoitetaan lukuvuoden alussa. Tolppapaikat ovat vain niille asukkaille, jotka ovat varanneet ja maksaneet paikan.
Sauna ja pesutupa sijaitsevat päärakennuksessa. Saunavuorot ovat saunan ovessa. Pesukoneet toimivat euron kolikolla. Pesutuvassa on käytössä myös silitysrauta ja -lauta.
Oppilaitos on savuton, joten myöskään asuntolan alueella ei saa tupakoida. Roska-astiat sijaitsevat pihapiirissä ja jokainen opiskelija lajittelee ja vie omat roskansa astiaan.
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Looǥǥ laazz
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Looǥǥ laazz
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Looǥǥ laazz
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Looǥǥ laazz
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Looǥǥ laazz
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Looǥǥ laazz