Bálvalusat
OvdasiiduBálvalusat

Sog bargá lávga ovttasbarggu guovllu fitnodagaiguin ja eará bargoeallima organisašuvnnaiguin. Mii ovddidit aktiivvalaččat bálvalusaid vai bastit fállat čovdosiid bargoeallima dillái. Mis lea viiddes fálaldat lohpe-, gelbbolašuohta-, koarta- ja eará skuvlejumiid fitnodagaide ja servošiidda.

luonto.jpg Skuvlenbálvalusat

Loga lasi
tyoelama.jpg Ovttasbargu bargoeallimiin

Loga lasi
etaopetuksen-tukipalvelut.jpg Gáiddusoahpahusa doarjjabálvalusat

Loga lasi
teurastamo.jpg Njuovahat ja biergguovddosdikšun

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Toivoniemen toimipaikassa on Suomen ainoa opetuskäytössä oleva poroteurastamo. Teurastamo on tarkoitettu opetustoimintaan, mutta silloin kun tiloissa ei ole opetusta, oppilaitos vuokraa tiloja yksityisille poroelinkeinon harjoittajille.

Loga lasi
nahkamuokkaamo.jpg Náhkkedivššohat

Poroteurastamon yhteydessä on myös nahkamuokkaamo, jossa porontaljoista voi valmistaa ympäristöystävällistä nahkaa. Tiloja vuokrataan ulkopuolisille käsityöläisille. Vuokraaminen edellyttää koulutuksen laitteiden käyttöön.

Loga lasi
kalankasittely.jpg Guoligieđahallan

Toivoniemen välittömässä läheisyydessä Hopialammella sijaitsevat koulun kalanjalostustilat. Tiloja myös vuokrataan ammattikalastajille tuotteiden valmistukseen.

Loga lasi
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Loga lasi