Valikko
Arctic Skills
EtusivuHankkeetArctic Skills

Arctic Skills on vuosittain järjestettävä kansainvälinen ammattitaitokilpailu, joka toimii Kolactic CBC:n rahoituksella.

Tavoite
Toiminnan tavoitteena on vastata riittävän ammattitaidon saatavuuteen, joka koskee erityisesti harvaan asuttuja pohjoisten maiden alueilta. ArcticSkills-hankkeen tavoitteena on parantaa nykytilaa sekä lisätä ammatillisen koulutuksen näkyvyyttä ja asemaa Norjan, Suomen, Ruotsin ja Venäjän rajat ylittävillä alueilla. Hankeverkostolla on vahva usko siihen, että opiskelijoiden välinen kansainvälinen ammattitaitokilpailu voi osaltaan parantaa ammatillisen koulutuksen asemaa. Lisäksi hanketoiminta tukee opiskelijoita verkostoitumaan eri maan opiskelijoihin ja mahdolliseen työnhakuun naapurimaahan. Hanketoiminta vaihtelee kansainvälisistä kilpailuista ja konferensseista opiskelijoiden rajat ylittävään vaihtoon yritysten ja oppilaitosten välillä. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen lisäksi muita hankeverkostossa mukana olevia oppilaitoksia Suometa ovat Ammattiopisto Lappia ja Lapin koulutuskeskus REDU. 

Toteutus 
1.1.2020 – 31.12.2022

Rahoittaja / budjetti
Kolarctic CBC, 1 084 910 €

Yhteystiedot:
Tiisu-Maria Näkkäläjärvi, tiisu-maria.nakkalajarvi@sogsakk.fi 

 

 

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää