Valikko

Luovia ratkaisuja, uutta teknologiaa ja arktista designia yhdistettynä perinteisiin saamelaisiin elinkeinoihin!

Saamelaisalueen koulutuskeskus on ainutlaatuinen toisen asteen oppilaitos, jolla on keskeinen asema saamelaisalueen kehittämisessä ja arktisessa osaamisessa. Oppilaitos järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Tarjoamme ainoana ammatillisena oppilaitoksena saamen kielten ja kulttuurin koulutusta.

SAKK:ssa opiskelijasta pidetään huolta. Hyvä ilmapiiri. Mahtava koulu. Täällä oppii ja viihtyy.
Erittäin asiantuntevaa ja ammattitaitoista opetusta perinteisistä saamenkäsitöistä. Pajatilat työkoneineen ja työkaluineen hyvät.
Inarin kunta on myös todella kaunista aluetta jossa mieli lepää rankankin opiskeluviikon jälkeen.
Täällä on hyvä sivistää itseään, meistä on pidetty hyvää huolta opintoihin liittyvissä asioissa. Jaksamista on edesauttanut keittiön tarjoama maukas ruoka ja siisti ympäristö.
Suosittelen lämpimästi opintoja SAKK:ssa kaikille. SAKK:ssa on mielenkiintoisia opintolinjoja, ammattitaitoisia opettajia, hyvä yhteishenki ja paras kouluruoka ikinä.
Ehdottomasti suosittelen. On tärkeää, että meillä on pohjoisessa oppilaitos, joka tarjoaa laadukasta opetusta.
Koulu on ollut unelmieni täyttymys ja sieltä on löytynyt uusia näkökulmia ja teitä maailmalle. Koulu on todella monipuolinen ja ihmisiä joka puolelta! Myös ulkomailta. Ymmärrän hyvin, miksi moni opiskelee SAKK:ssa monia linjoja! SAKK:een oli myös matala kynnys tulla, mikä oli hyvä.
SAKK on ainutlaatuinen paikka ja sieltä saa todella laadukasta opetusta. Opiskeluilmapiiri on mahtava. Paras paikka opiskella saamelaista kulttuuria.
SAKK:ssa opiskelu on ollut mukavaa ja opettajat ja muu henkilökunta koululla ovat hyvin helposti lähestyttäviä. Apua saa varmasti asiaan kuin asiaan.
Remontin aikaiset järjestelyt
Ajankohtaista
7.12.2023

Vietämme Saamelaisalueen koulutuskeskuksen joulujuhlaa perjantaina 22.12.23 klo 9:00 alkaen pääkoulun aulassa.

20.11.2023

Tervetuloa artesaaniopiskelijoiden joulumyyjäisiin Lassinkotaan 1.12.2023 ja Facebookiin!

21.8.2023

Syksyn uusia lyhytkoulutuksia on tarjolla nyt Inarissa, Nellimissä, Sevettijärvellä ja Karigasniemellä.

8.8.2023

Saamelaisalueen koulutuskeskus toivottaa uudet ja jatkavat opiskelijat lämpimästi tervetulleeksi aloittelemaan uutta lukuvuotta. Syyslukukausi alkaa 10.8. klo 11.15 lounaalla ja klo 12 rehtorien tervehdyksellä Inarissa Juutuanvaaran stadionin kahvilassa. Liikenteenohjaus on järjestetty stadionilla sijaitsevalle parkkipaikalle, sillä käynnissä olevan remontin takia autojen parkkeeraaminen koulun piha-alueelle ei ole sallittua. Henkilökunta on paikalla opastamassa opiskelijoita myös kokoontumispaikkaan kahvilaan.

4.8.2023

Menivätkö syksyn suunnitelmat sittenkin mönkään? Pitäisikö vain pakata laukut ja lähteä Inariin? Voisikohan jotain opiskella etänä ja ehkä töiden ohella? Mikäs se olikaan se oppisopimus? Kysymällä opintotoimistosta, opinto-ohjaajalta ja linjavastaavilta asiat selviävät. Ota yhteyttä! Vielä ehtii tehdä elämänsä parhaan päätöksen ja hakea Saakkiin.

19.6.2023

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen (SAKK) perusparannus- ja Paja-rakennuksen uudisrakennushanke Inarissa etenee suunnitellusti. Hankkeen rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja rakennus- ja pääurakoitsijaksi valittu Juto Rakennus Oy allekirjoittivat hankkeen urakkasopimuksen, ja rakennustyöt käynnistyvät saman tien.