Riikkaidgaskasašvuohta
OvdasiiduStudentiiRiikkaidgaskasašvuohta

Sog studeanttat sáhttet čađahit oasi oahpuin studeantalonohallamis olgoriikkas.

Studeantalonohallan

Studeantalonohallan lea álkes ja dorvvolaš vuohki vuolgit máilbmái oahppat ja vásihit ođđa. Studeantalonohallan addá dutnje mávssolaš riikkaidgaskasaš vásáhusa, ođđa skihpáriid, vejolašvuođa ovddidit iežat giellamáhtu ja vásihat ođđa riikkas juoidá, maid it vajáldahte goassige.
Studeantalonohallamii vuolgin gáibida roahkkatvuođa ja utnolašvuođa, muhto dat gánneha. Studeantalonohallan viiddida máilmmigova ja oahpaha ollu.

Bargosajis oahppan olgoriikkas

Bargosajis oahppama sáhttá ollašuhttit maiddái olgoriikkas, juos dat vástida dutkosa/dutkosa osiid ámmátmáhttogáibádusaid ja ulbmiliid. Olgoriikkas oahppamis galgá dahkat ovddalgihtii sohppojuvvon plána ja álgoplána galgá merkejuvvojit HOKSii. Bargosajis oahppan olgoriikkas lean dárkkuhuvvon vuosttašsajis 18 jagi deavdán studeanttaide, geaid oahput leat ovdánan nu mo lea plánejuvvon.

Lisätietoja
Mika Aromäki

Mika Aromäki

Oahpahusguovddáža lonohallanáššit 040 726 0249

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Loga lasi