Usein kysyttyä

Olemme koonneet meiltä usein kysytyt kysymyksemme. Mikäli mikään näistä vastauksistamme ei anna vastausta mielessäsi pyörivään kysymykseen, lähetä kysymyksesi meidän tukipalvelun sähköpostiin, jonka löydät sivu alaosasta, niin vastaamme sinulle takaisin.

Etäopiskelu ei vaadi syvempää tietoteknistä osaamista. Tietokoneen peruskäytön osaaminen riittää.
Etäopiskelussa tietokoneelle tulee olla asennettuna ainakin tekstinkäsittelyohjelma. Lisäksi tietokoneelta tulee löytyä jokin toimisto-ohjelmisto. Tällaisia ohjelmistoja ovat mm. Microsoft Office ja OpenOffice.
Jos sinulla tulee teknisiä ongelmia tietokoneen tai ohjelmistojen kanssa, ota yhteyttä tukipalveluumme mahdollisimman pian ongelman ilmennettyä.
Etäopiskelun sujuuvuden kannalta Internet-yhteyden olisi hyvä olla kiinteä laajakaistayhteys. Tämä vähentää huomattavasti erilaisten yhteysongelmien syntymistä.

Kaikki oppitunnit nauhoitetaan, mikä mahdollistaa niiden katsomisen myös jälkikäteen. Näin voit kuunnella ja katsoa nauhoitteelta tunnilla käsitellyt asiat myös jälkikäteen. Oppituntien nauhoitteet pyritään viemään Moodle-ympäristöön seuraavan arkipäivän aikana.

Muista kuitenkin, että läsnäolovaatimuksemme on 80 %. Mikäli poissaoloprosentti ylittyy, opiskelijan ei katsota suorittaneen opintoja, eikä hänelle kirjoiteta todistusta.

Sovi poissaolostasi aina opettajan kanssa. Poissaolo korvataan kuuntelemalla nauhoite, tekemällä oppitunnilla annetut tehtävät sekä läksyt. Mikäli opiskelijalla on kolme peräkkäistä poissaolokertaa ilman, että hän on sopinut poissaolostaan, hänen katsotaan keskeyttäneen opinnot ja opiskelupaikkaa tarjotaan varasijalla olevalle.

Kyllä voit. Etäopiskelu ei ole sidottu paikkaan, kunhan sinulla on käytössäsi tietokone, sankaluurit (headset) ja toimiva Internet-yhteys. Opiskelijamme ovat osallistuneet tunneille jopa junasta ja linja-autosta käsin.
Käytönaikaisen tuen oppitunneilla sekä oppituntien ulkopuolisen tukipalvelun käytössä olevien välineiden osalta. Yleinen atk-tukipalvelu rajoittuu etäopetuksen kannalta oleellisiin ohjelmistoihin ja koneen toimintoihin.
Ota yhteyttä tukipalveluun
Käytettävissä arkisin

Käytettävissä arkisin

ma-pe klo 8.30-15.30 0295 333 555 ict-tuki@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Loga lasi