Etäopetuksen laitevaatimukset

Etäopiskelua varten tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden ja headsetin. Tämän lisäksi tietokoneella olisi hyvä olla jokin toimisto-ohjelmisto joka sisältää ainakin tekstinkäsittelyohjelmiston. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi hyödyntää pilvipalveluiden toimisto-ohjelmistoja.

Adobe Connect on synkroninen oppimisalusta, jonka avulla oppitunteja voidaan pitää reaaliajassa internetissä. Adobe Connect -luokkahuoneeseen siirrytään suoralla internet-linkillä. Adobe Connect mahdollistaa seuraavat toiminnot:

  • Reaaliaikainen puhe ja videoyhteys
  • Esitysten ja asiakirjojen jakaminen ja näyttäminen luokkahuoneessa olijoille (myös opiskelijat voivat jakaa asiakirjoja ja esityksiä)
  • Pienimuotoisten galluppien ja testien järjestäminen
  • Reaaliaikainen chatti (julkinen, jossa kaikki voivat keskustella keskenään tai privaatti eli henkilökohtainen)
  • Oppintuntien nauhoitus, jolloin poissa ollut opiskelijat voi katsella tunnin nauhoitteen jälkikäteen (huom! opiskelijat eivät voi nauhoittaa oppintunteja)

Moodle on ei-reaaliaikainen oppimisalusta jota käytetään LearlnLincissä tapahtuvan opiskelun tukena. Oppimateriaalien jakaminen, tehtävien annot ja palautukset tapahtuvat moodlen kautta. Tämän lisäksi moodlesta löytyy mm. keskustelualueita ja ajankohtaista-palsta. Moodle sisältää mm. seuraavia toimintoja:

  • Oppimateriaalien ja aineistojen jakaminen
  • Tiedotus
  • Tehtävien palautus
  • Sanakokeiden ja tenttien järjestäminen
  • Keskustelualueet
Moodle -tunnusten tilaaminen tapahtuu etäopetuksen tukihenkilöltä.

headset.png

"Headset" tarkoittaa kuuloke-mikrofoni -yhdistelmää joka kytketään tietokoneeseen joko USB-liittimellä (yksi littana liitin) tai Stereoplugin -liittimillä (kaksi pyöreää värimerkittyä liitintä, vihreä ja pinkki. Joskus värimerkintöjä ei ole laisinkaan mutta tällöin liittimissä on pienet kohokuviot merkkinä kuulokkeiden ja mikrofonin liittimestä). Headset on välttämättömyys etäopiskelussa jotta oppilaiden ja opettajan välinen kommunikointi onnistuisi mahdollisimman hyvin. Headsettejä käytetään myös mm. internetpuheluissa (mm. Skype)

Etäopiskelussa tarvitset myös tietokoneen ja internet-yhteyden. Tietokoneeksi käy kannettava tai pöytäkone. Laitteistovaatimukset eivät ole kovin suuret, joten etäopiskelun pitäisi onnistua myös vanhemmallakin tietokoneella. Käyttäjärjestelmänä Adobe Connectissa opiskeltaessa tulee olla Windows tai Mac OS. Toistaiseksi Adobe Connect ei tue Linux -käyttöjärjestelmää.

Internet-yhteyden suhteen suositus on langallinen internet -yhteys mutta käytännössä myös mokkulan/nettitikun ja langattoman verkon kautta etäopiskelu onnistuu mainiosti.
Ota yhteyttä tukipalveluun
Käytettävissä arkisin

Käytettävissä arkisin

ma-pe klo 8.30-15.30 0295 333 555 ict-tuki@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Loga lasi