Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Hygieniapassijärjestelmää hallinnoi Ruokavirasto.
Hygieniapassitesti
Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä, jotka ovat Ruokaviraston laatimia. Hygieniapassitesti koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä.
Normaalissa hygieniapassitestissä (kielet suomi, ruotsi tai englanti) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin ja testistä saa poistua aikaisintaan 20 minuutin kuluttua testin alkamisesta.
Testin läpäisseille toimitetaan todistus postitse 1-2 viikon kuluessa.
Hygieniapassikoulutuksen hinta on 55 € ja tentin hinta on 55 € eli yhteensä 110 €; sis. tenttitilaisuuden, todistuksen, postituksen sekä alv 25,5 %.
Koulutus järjestetään Inarissa ma 8.12.2025 klo 9:00 alkaen ja koulutuksen jälkeen tentti klo 14:00 Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa osoitteessa:
Menesjärventie 4
99870 INARI
Kouluttajat: Soile Törmänen ja Virpi Pitkänen
Maksut: Hygieniapassikoulutuksen hinta on 55 € ja tentin hinta on 55 € eli yhteensä 110 €; sis. tenttitilaisuuden, todistuksen, postituksen sekä alv 25,5 %.