Kalastajan matkassa -hanke
Kalastajan matkassa -hanke on Inarin kunnan hallinnoima ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toteuttama hanke. Sen rahoittavat Euroopan meri- ja kalatalous- ja vesiviljelyrahasto ja Inarin kunta.
Tavoite: Hankkeessa on tavoitteena laajentaa Inarin ammattikalastajien ansaintapohjaa matkailualalle yhteistyössä matkailuyritysten kanssa.
Hankkeessa tarjottavien lyhytkoulutusten avulla kalastajat voivat kehittää valmiuksiaan toimia matkailun ohjelmapalveluissa, ja yhdessä tehtävän tuotekehityksen ja testausten kautta suunnitellaan matkailijoille tuoreita kalastuksen ohjelmapalvelutuotteita myyntitiskiin.
Tavoitteena on saada uusia matkailutuotteita tarjolle sekä talvi- että kesäsesonkiin ja lisätä molempien alojen liikevaihtoa ja kannattavuutta.
Toteutus: 1.6.2023-31.12.2025
Kohderyhmä: Inarin alueen kaupalliset kalastajat
Toimenpiteet
Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa (toteutettu keväällä 2024) kartoitettiin matkailutoimijoiden näkemyksiä yhteistyömahdollisuuksista sekä kalastajien koulutustarpeita matkailualalla toimimista varten. Nyt hankkeessa järjestetään niiden pohjalta koulutuksia ja kursseja, joilla pyritään lisäämään kalastajien matkailualan osaamista.
Toteutettavia lyhytkoulutuksia:
SPR Ensiapukurssi EA-1 (toteutettu 22.10.2024)
Matkailun turvallisuuskoulutus (toteutettu 29.10.2024)
Vuokraveneen kuljettajankirja –koulutus (toteutettu 18.-21.11.2024)
Matkailupalvelun tuotteistamisen ja hinnoittelun koulutus 3. - 4.12. sekä 10.12.2024. Ilmoittaudu!
Matkailuenglanti, keskiössä kalat ja kalastus
Maastoruokailu, erityisesti kalaruoat
Tsekkaa kalenterista! (kalenteri mobiiliversiona)
Työpajatapaamisia
Matkailupalveluiden suunnittelua ja kehittämistä tehdään kalastajien ja matkailutoimijoiden työpajatapaamisissa. Niissä työstetään ideoista tuotteiksi eri sesonkeihin, eri pyyntimuotoihin ja eri kohderyhmille soveltuvia palveluita. Tuotekehitystä varten järjestetään myös tutustumismatka, ns. bench marking-matka jo olemassa oleviin kalastusmatkailutuotteisiin.
Testausta ja palvelumuotoilua
Hankkeessa tuotteistettuja uusia ohjelmapalveluita testataan ja arvioidaan hankkeen aikana, jotta ne saataisiin turvallisiksi, helposti toteutettaviksi, toimiviksi ja helposti myytäviksi tuotteiksi. Samalla suunnitellaan sopivia malleja markkinointiin, myyntiin sekä varausten ja kustannusten hallintaan.
Lisätietoja: Hankekoordinaattori Virpi Jääskö, virpi.jaasko(at)sogsakk.fi, puh. +358 50 433 4449