Valikko
Työvoimakoulutus
EtusivuHakijalleTyövoimakoulutus

Työvoimakoulutus

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa järjestetään työvoimakoulutuksia, joihin hakeudutaan TE-palveluiden kautta. Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Lisäksi voidaan järjestää myös jatko- tai täydennyskoulutusta. Työvoimakoulutukseen opiskelijat valitsee TE-palvelut. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille. Lisätietoa Työmarkkinatori-sivustolta.

Tältä sivulta löydät myös Saamelaisalueen koulutuskeskuksen järjestämän ajankohtaisen, haussa olevan työvoimakoulutuksen. Koulutuksia voi tulla tarjolle pitkin lukuvuotta, joten sivua kannattaa seurata säännöllisesti. Haussa olevia työvoimakoulutuksia markkinoidaan myös oppilaitoksen somekanavilla.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna

Jos olet yli 25- vuotias, työttömänä tai työttömyysuhan alla, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon, sen osia tai aikaisemmin kesken jääneen tutkinnon loppuun työttömyysetuudella tuettuna. Edellytys tälle on, että koulutus parantaa mahdollisuuttasi työllistyä.

Omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella haetaan jatkuvassa haussa ja päätöksen opiskelijaksi ottamisesta tekee Saamelaisalueen koulutuskeskus. Ota yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa TE-toimistoosi, joka arvioi, parantaako koulutus ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja täyttyvätkö muut edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle. Lisätietoa Työmarkkinatori-sivustolta.    

Hakeutuminen ja koulutusneuvonta

Mikäli työvoimakoulutus tai omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella kiinnostavat, ota yhteyttä lähimpään TE-palvelujen toimistoon: https://tyomarkkinatori.fi/aluesivu
Hakeutumisesta sekä opintojen rahoituksesta saat lisätietoja myös TE-palvelujen työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702. Koulutusneuvonta palvelee myös chatissa sekä Facebookissa: facebook.com/koulutusneuvonta.

Tällä hetkellä haussa ei ole yhtään työvoimakoulutusta

Lisäämme uusia työvoimakoulutuksia tälle sivulle taas vuonna 2023.

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää