Valikko
Arktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto-hanke on käynnissä
EtusivuTietoa meistäArktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto-hanke on käynnissä
13.3.2019

Arktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto-hanke on käynnissä

AP_II_tekstilla_ajankohtaista.jpg

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Lapin yliopisto ovat vuoden alussa käynnistäneet Euroopan sosiaalirahaston (ESR)-rahoitteisen Arktista pedagogiikkaa II saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeen, jossa syvennetään digiteknologiaa hyödyntävää pedagogiikkaa. Yhteistyökumppaneina ovat Saamelaiskäräjät sekä Enontekiön, Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kunnat. Hankkeessa luodaan työelämän digitalisaation huomioivia koulutusmalleja, joissa iältään, koulutustaustaltaan ja tavoitteiltaan erilaiset opiskelijat saavat yksilöllistä opetusta asuinpaikasta riippumatta. Kehittämistoiminta tapahtuu yhdessä yliopiston, saamelaisalueella toimivien koulutusverkostojen ja opettajien kanssa.
Hanke päättyy joulukuussa 2020.

Hankkeen tavoitteena on 1) edistää kohderyhmien verkostoitumista etäyhteyksiä ja digitaalisuutta hyödyntäen, 2) lisätä hankkeen kohderyhmien digitaalista osaamista ja erilaisten digialustojen, esimerkiksi tuotanto- ja jakelualustojen sujuvaa käyttöä, 3) tukea hankkeen kohderyhmiä toteuttamaan opetussuunnitelmien ja ammatillisen koulutuksen toteutus- ja arviointisuunnitelmien mukaista opetusta ja koulutusta lisäämällä kohderyhmien teknologioihin ja uuteen toimintakulttuuriin liittyvää osaamista sekä 4) luoda malli, miten saamelaiskulttuurikoulutusta voidaan toteuttaa erilaisille kohderyhmille digitalisaatiota hyödyntäen.

Hanke jalkautuu ensimmäiseksi Inarin kunnan alueella Toivoniemen porotalousopiskelijoiden pariin, joiden kanssa tarkastellaan työelämätarpeisiin soveltuvia digitaalisia sovelluksia. Samalla etsitään ratkaisuja siihen, kuinka työelämän ja opiskelun voi joustavasti yhdistää. Lapin yliopiston kanssa kehitellään myös tutkimusperustaisia ammattiopintoja. Hankkeessa toimivat Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta projektipäällikkö Unni Länsman ja projektityöntekijä Tarja Huhtala ja Lapin yliopistosta vastaavatutkija Pigga Keskitalo ja tutkija Satu-Maarit Frangou.

Lisätietoja:

Unni Länsman, Saamelaisalueen koulutuskeskus
puh. 050 502 1357
unni.lansman (ät) sogsakk.fi

Pigga Keskitalo, Lapin yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta
puh. 040 484 4153
pigga.keskitalo (ät) ulapland.fi

Satu-Maarit Frangou, Lapin yliopisto, Mediapedagogiikkakeskus
puh. 040 484 4492
satu-maarit.frangou (ät) ulapland.fi

 

Lue lisää hankkeen sivuilta!


koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää