Valikko
Kulttuuri
EtusivuHakijalleKulttuuri

Kulttuuritapahtumatarjonta Inarissa on rikas.

Kulttuuritapahtumatarjonta Inarissa

Paikkakunnalla järjestetään vuosittain useita saamelaiskulttuuriin liittyviä tapahtumia, kuten alkuperäiskansojen kansainvälinen elokuvafestivaali Skábmagovat, alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis Idja sekä jännittävät Porokuninkuusajot. Inarin kirkonkylässä sijaitseva saamelaismuseo ja luontokeskus Siida on suosittu kohtaamispaikka ja näyttelykeskus kulttuuri- ja luontonäyttelyineen. Inarin kirkonkylälle vuonna 2012 valmistunut saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten hallinnon ja kulttuurin keskus, jossa järjestetään runsaasti myös erilaisia tapahtumia. Mm. elokuvakerho Filbmari toimii Sajoksessa. Filbmarin toiminnasta tiedotetaan Elokuvakerho Filbmarin fb-sivuilla

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää