Valikko
Anarâškielâ | Inarinsaamen kieli

Anarâškielâ já -kulttuur | Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Lukuvuonna 2023–2024 inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle ja opiskelijoille. Koulutuksen kesto on yksi lukuvuosi (elokuu 2023–toukokuu 2024).

Opiskelu alkaa inarinsaamen kielen alkeista. Opintoihin sisältyy inarinsaamen kielen ja kulttuurin opiskelun lisäksi kieliharjoittelua, jonka kautta opiskelija tutustuu kieliyhteisöön ja saamenkieliseen työelämään erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.

Koulutuksen järjestäjinä toimivat Oulun yliopiston Giellagas-instituutti ja Saamelaisalueen koulutuskeskus. Koulutus koostuu yliopistotasoisista sote-alalle sovelletuista perus- ja aineopinnoista, joiden laajuus on yhteensä 60 opintopistettä.

Opinnot ovat osa Oulun yliopiston Giellagas-instituutin Sote-alan saamen kielen ja kulttuurin koulutus -hanketta (OKM), jossa järjestetään inarin-, koltan- ja pohjoissaamen kielten opintoja sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle ja opiskelijoille.

Lisätietoja hausta Sote-alan saamen kielen ja kulttuurin koulutukset | Oulun yliopisto

Tutkintonimike

Alkaa

Koulutus alkaa 10.8.2023 kohdennetusti sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle sekä alan opiskelijoille.

Laajuus

60 op

Hakuaika

Opintoihin järjestetään erillishaku 10.4.-15.5.2023

Jatkuva haku

Sijainti

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inari

Opetusmuoto

Monimuoto-opetusta (sis. lähiopetusta Inarissa, vuorovaikutteista etäopetusta, hybridiopetusta, itsenäistä työskentelyä). Opinnot vaativat päätoimista opiskelua. Osa opetuksesta voi olla iltaisin.

Maksut

Hae koulutukseen

Kuvituskuva etäopettajasta ja tukihenkilöstä

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulu

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulu tarjoaa myös saamen kielen ja kulttuurin opintoja etäopetuksena. Tutustu inarinsaamen kielen etäopetustarjontaan.

Virtuaalikoulun koulutustarjotin
Lisätietoja