Valikko
Luonto-ohjaaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto-ohjaaja on monialaosaaja. Laaja luonnon- ja kulttuurin tuntemus yhdistettynä sujuviin maastossa toimimisen taitoihin on vahva perusta luonto-ohjaajan ammattiin. Lisäksi luonto-ohjaajan työ on vastuullista asiakaspalvelutyötä, jossa luonto-ohjaaja tarjoaa asiakkaille luonnonläheisiä elämyksiä sekä jakaa elävästi tietoa luonnosta, luonnonilmiöistä sekä paikallisesta kulttuurista.

Opinnot ovat käytännönläheisiä sisältäen ensimmäisenä vuonna perustaitojen ja –tietojen opetuksen. Näitä ovat mm. maastotaitojen, työ- ja maastovälineiden, luonnontuntemuksen sekä saamelaiskulttuurin opetus. Toinen vuosi on ns. työelämävuosi, jolloin kehitetään asiakaspalvelu- ja opastustaitoja sekä lähiopetuksena koululla että käytännön työtehtävissä alan työpaikoilla.
Luonto-ohjaajakoulutus antaa hyvät valmiudet erilaisten asiakasryhmien ohjaamiseen erilaisissa luontoaktiviteeteissa. Alueellamme matkailu jatkaa vahvaa kasvuaan ja ammattitaitoisille ohjaajille ja oppaille on kysyntää. Lisäksi työllistymisen mahdollisuudet useiden eri ammattien, kuten sosiaali- ja terveysalojen sekä ravitsemusalan, rajapinnoilla ovat kasvussa.

Tutkintonimike

Luonto-ohjaaja

Alkaa

13.8.2024

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta. Käsittelemme 10.5.2024 mennessä saapuneet hakemukset yhteishaun (20.2.-19.3.2024) aikataulujen mukaan, eli valinnat ovat selvillä 13.6.2024. Myöhemmin saapuneet hakemukset käsittelemme, mikäli vapaita paikkoja jää.

Sijainti

Toivoniemi, Kaamanen

Opetusmuoto

Lähiopetus

Maksut

Lisätietoja