Valikko
Luonto-ohjaaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto-ohjaaja on monialaosaaja. Laaja luonnon- ja kulttuurin tuntemus yhdistettynä sujuviin maastossa toimimisen taitoihin on vahva perusta luonto-ohjaajan ammattiin. Lisäksi luonto-ohjaajan työ on vastuullista asiakaspalvelutyötä, jossa luonto-ohjaaja tarjoaa asiakkaille luonnonläheisiä elämyksiä sekä jakaa elävästi tietoa luonnosta, luonnonilmiöistä sekä paikallisesta kulttuurista.

Opinnot ovat käytännönläheisiä sisältäen ensimmäisenä vuonna perustaitojen ja –tietojen opetuksen. Näitä ovat mm. maastotaitojen, työ- ja maastovälineiden, luonnontuntemuksen sekä saamelaiskulttuurin opetus. Toinen vuosi on ns. työelämävuosi, jolloin kehitetään asiakaspalvelu- ja opastustaitoja sekä lähiopetuksena koululla että käytännön työtehtävissä alan työpaikoilla.
Luonto-ohjaajakoulutus antaa hyvät valmiudet erilaisten asiakasryhmien ohjaamiseen erilaisissa luontoaktiviteeteissa. Alueellamme matkailu jatkaa vahvaa kasvuaan ja ammattitaitoisille ohjaajille ja oppaille on kysyntää. Lisäksi työllistymisen mahdollisuudet useiden eri ammattien, kuten sosiaali- ja terveysalojen sekä ravitsemusalan, rajapinnoilla ovat kasvussa.

Tutkintonimike

Luonto-ohjaaja

Alkaa

10.8.2023

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta. Käsittelemme 15.5.2023 mennessä saapuneet hakemukset yhteishaun aikataulujen mukaan, eli valinnat ovat selvillä 15.6. Myöhemmin saapuneet hakemukset käsittelemme, mikäli vapaita paikkoja jää.

Sijainti

Toivoniemi, Kaamanen

Opetusmuoto

Lähiopetus

Maksut

Lisätietoja
Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi