Valikko
Työpaikkaohjaajakoulutukset
EtusivuPalvelutTyöpaikkaohjaajakoulutukset

Työpaikkaohjaajan rooli ja merkitys opiskelijan ammatilliselle kasvulle on erittäin suuri. Työpaikkaohjaaja suunnittelee ja ohjaa opiskelijan osaamisen hankkimista työpaikalla sekä arvioi opiskelijan osaamista. Ohjaustehtävässä myös oma osaaminen voi monipuolistua ja laajentua ja työhön saa uusia näkökulmia. Järjestämme lukuvuoden aikana säännöllisesti työpaikkaohjaajien koulutusiltapäiviä sekä sovittaessa työpaikkakohtaisesti räätälöityjä koulutuksia. Työpaikkaohjaajan tehtäviin voi tutustua myös itsenäisesti suoritettavan verkkoperehdytyksen avulla. Lisäksi voi osallistua valtakunnallisesti järjestettäviin Työelämässä oppimisen ohjaaminen –verkkokoulutuksiin ja hyödyntää valtakunnallista ohjausHELP –palvelua työpaikkaohjaajille. Tervetuloa mukaan!

Työpaikkaohjaajien koulutusiltapäivät
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet osallistua työpaikalla järjestettävän koulutuksen ja näyttöjen suunnitteluun sekä opiskelijan ohjaamiseen, palautteen antamiseen ja arviointiin. Koulutukset ovat maksuttomia ja osallistuja saa koulutuksesta osallistumistodistuksen.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat työelämän edustajat, jotka toimivat tai olisivat kiinnostuneita toimimaan työpaikkaohjaajina sekä osaamisen arvioijina näytöissä. Myös työelämässä oppimisen jaksoja ohjaavat opettajat ovat tervetulleita osallistumaan.

Koulutuksen keskeinen sisältö:
- Työpaikalla järjestettävän koulutuksen toteuttamistavat
- Osapuolten tehtävät ja työelämässä oppimisen käytänteet
- Opiskelijan perehdyttäminen, ohjaaminen, palautteen antaminen ja osaamisen arviointi

Koulutukset ovat samansisältöisiä, valitse itsellesi sopivin ajankohta:
- torstai 26.9.2024, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 12.9.2024: https://forms.office.com/e/TkPY8BgswL
- torstai 24.10.2024, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 10.10.2024: https://forms.office.com/e/TJr6e0zGPD
- torstai 28.11.2024, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 14.11.2024: https://forms.office.com/e/kZcfkUGi78
- torstai 30.1.2025, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 16.1.2025: https://forms.office.com/e/ztPkVuQXDH
- torstai 27.2.2025, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 13.2.2025: https://forms.office.com/e/5YU07PJH2P
- torstai 24.4.2025, kello 12–15 (Teams), ilmoittaudu viimeistään 10.4.2025: https://forms.office.com/e/Uv3xnxV9CX
 
Itsenäisesti suoritettava verkkoperehdytys
Itsenäisesti suoritettavan verkkoperehdytyksen sisältö on tuotettu Ohjaan.fi -hankkeessa. Materiaalia on tarpeen mukaan muokattu oppilaitoksemme ja alueemme tarpeisiin. Perehdytyksen tavoitteena on tutustua työelämässä oppimisen ohjaukseen ja saada välineitä sen toteuttamiseksi. Perehdytys sopii kaikille, jotka toimivat ammatillisen koulutuksen työpaikkaohjaajina tai ovat kiinnostuneita kehittämään työelämässä oppimista omalla työpaikalla. Perehdytys sopii myös työelämässä oppimista ohjaaville opettajille. Vinkki: Aloita materiaaliin tutustuminen vasemmassa reunassa olevasta mökkikuvasta. Kuva avautuu koko näyttöön, kun painat oikeassa alareunassa olevaa neliötä. Klikkaa itsesi mukaan: https://bit.ly/3heev2z

Työpaikkakohtaiset koulutukset
Toteutamme myös työpaikkakohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia, jotka suunnitellaan alakohtaisiksi, ja joissa voidaan käsitellä esimerkiksi tiettyä teemaa. Lähtökohtana on, että työpaikalta osallistuu vähintään viisi henkilöä, jolloin koulutus voidaan räätälöidä työpaikan tarpeisiin. Koulutus voidaan toteuttaa etänä tai lähikoulutuksena työpaikalla tai oppilaitoksen tiloissa. Työpaikkakohtaisten koulutusten suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu myös alan opettaja tai opettajia.


Valtakunnalliset työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutukset

Ohjaan.fi -kumppanuusverkosto toteuttaa lukuvuoden aikana useita kaikille ohjaajille avoimia verkkokoulutuksia. Koulutukseen osallistuja pääsee:
- perehtymään työelämässä oppimisen suunnitteluun, ohjaamiseen ja arviointiin
- keskustelemaan ja kuulemaan työelämässä oppimisen ohjaamisen käytänteistä ja kokemuksista
- innostumaan ja kehittymään ohjaajana
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://ohjaan.fi/tyoelamassa-oppimisen-ohjaaminen-verkkokoulutus/tyoelamassa-oppimisen-ohjaaminen-verkkokoulutus-ilmoittautuminen/

Valtakunnallinen OhjausHELP

OhjausHELP on uusi valtakunnallinen palvelu opiskelijoiden työpaikkaohjaajille. Osallistu verkkotapaamiseen ja kysy mitä tahansa ohjaamiseen liittyvää asiaa. Työpaikkaohjauksen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ja antavat käytännön vinkkejä erilaisiin ohjaustilanteisiin. Palvelu on avoinna keskiviikkoisin klo 9–12, osallistua voi tämän Teams- linkin kautta. Osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista.

Lisätietoja oppilaitoksen järjestämistä työpaikkaohjaajakoulutuksista saa Raisa Järvenpäältä, puh. 050 430 8170, sähköposti: raisa.jarvenpaa@sogsakk.fi.


koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää