Valikko
Erä- ja luonto-opas
EtusivuHakijalleKoulutustarjontaErä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-oppaan työ on kansainvälistä asiakaspalvelua ja työtehtäviä on monenlaisia. Meillä Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit suorittaa luontoalan ammattitutkinnon valmistuen erä- ja luonto-oppaaksi.

Inarin kunnassa on upeat puitteet luontoalan koulutukselle, -töille sekä alan harrastuksille.
Useat erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä Inarijärvi ovat lähellä. Ylä-Lapin luontokeskus ja Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos ovat myös Inarissa.
Finnmark ja Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä. Toivoniemessä on viihtyisä opiskelija-asuntola.
Toiminta-alueemme matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia oppimispaikkoja alaa opiskeleville sekä töitä ammattitaitoisille oppaille.
Koulutukseen sisältyy mm. luonnon- ja paikallistuntemusta, erä- ja ensiaputaitoja, retkiä, kalastusta, moottorikelkkailua, kotaruokailua, yritystoimintaa, tuotteistamista.
Koulutusmaksu on 300 €. Ruokailukustannukset eivät sisälly kurssimaksuun.
Erä- ja luonto-opas osaa toimia erä- ja luontoympäristössä, suunnitella ja valmistella opastuksen ja opastaa luonnossa asiakasryhmiä, soveltaa luonnontuntemustaan ja huolehtia ryhmän turvallisuudesta.
 Luontoalan ammattitutkinto, Erä- ja luonto-opastuksen osaamisalan laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Pakolliset ovat Luonnon tuotteistaminen (20 osp), Erä- ja luontoympäristössä toimiminen (40 osp). Lisäksi tulee suorittaa valinnaisia tutkinnon osia 90 osp laajuisesti. Lisätietoa tutkinnon sisällöstä tästä. 

Opiskelu
Koulutus on päätoimista, sisältäen myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Osallistumalla koulutukseen saat monipuolisen näkemyksen erä- ja luonto-oppaan työstä, osaamista alueellisista erityispiirteistä ja paikalliskulttuurista sekä valmiuksia oman matkailuyrityksen perustamiseen. Koulutus on opintotuen/aikuiskoulutustuen piirissä.
Lisätietoa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa opiskelemisesta, toimipaikoista ja asuntoloista sekä vapaa-ajantoiminnasta tästä.

Yksilöllinen osaamisen kehittämissuunnitelma
Opinnoissa räätälöidään henkilökohtaiset, yksilölliset opintopolut, ja jokaiselle opiskelijalle tehdään heti opintojen alussa henkilökohtainen opintojen kehittämissuunnitelma.

 

Tutkintonimike

Alkaa

Seuraava koulutus alkaa 27.3.2023. Hakuaika koulutukseen on 24.10. - 2.12.2022.

Laajuus

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Kaamasen Toivoniemi

Opetusmuoto

Maksut

Lisätietoja
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi