Valikko
Erä- ja luonto-opas
EtusivuHakijalleKoulutustarjontaErä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-opas | Luontoalan ammattitutkinto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit suorittaa luontoalan ammattitutkinnon valmistuen erä- ja luonto-oppaaksi. Erä- ja luonto-oppaan työ on ennen kaikkea kansainvälistä asiakaspalvelua ja elämyspalveluiden tuottamista monipuolisissa työtehtävissä.

Mistä koulutus koostuu?

Opiskelemalla luontoalan ammattitutkinnon Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa, saat ammatillisia eväitä työllistyä opastustehtäviin toiminta-alueellamme. Koulutuksessa kehität monipuolisesti ohjaus-, asiakaspalvelu- ja erätaitojasi. Opintoihin sisältyy mm. luonnontuntemusta, kulttuurista osaamista, luontoalan tuotteistamista sekä turvallisuustaitoja. 

 

Luontoalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Lue tutkinnon muodostumisesta ja osista lisää luontoalan ammattitutkinnon perusteista.

 

Opiskelu Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa

Opiskelu on päätoimista. Työelämässä tapahtuvan oppimisen ja retkien vuoksi on varauduttava myös ilta-, viikonloppu- ja yön yli tapahtuviin opintoihin. Koulutus on opintotuen ja aikuiskoulutustuen piirissä. Opiskelija vastaa itse henkilökohtaisen välineistön hankinnasta, ruokailukustannuksista sekä koulutusmaksusta.


Inarin kunnassa on upeat puitteet luontoalan koulutukselle, elämysmatkailulle sekä eräharrastuksille. Toiminta-alueen matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia oppimispaikkoja alaa opiskeleville sekä töitä ammattitaitoisille oppaille. Useat erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä Inarijärvi ovat lähellä. Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos sijaitsevat myös Inarissa. Finnmark ja Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä.

 

Minustako erä- ja luonto-opas?


Luontoalan ammattitutkinto on suunnattu henkilöille, jotka toimivat jo alalla tai ovat kiinnostuneita työskentelemään ohjelmapalveluiden parissa sekä kehittämään luontomatkailuosaamistaan. Asiakaspalveluhenkisyys ja kielitaito ovat tärkeitä ominaisuuksia kansainvälisten asiakkaiden kanssa toimiessa.   

Koulutukseen hakeutumisessa painotamme alan työkokemusta, aiempaa koulutusta sekä harrastuneisuutta. Odotamme hakijoilta kiinnostusta luonnontuntemusta ja erätaitoja kohtaan, sekä jonkin verran jo kertynyttä retkeilykokemusta. Ennen kaikkea toivomme, että olet valmis oppimaan uutta, viihdyt ulkoilmassa, ja haluat oppia järjestämään ikimuistoisia luontoelämyksiä turvallisesti monenlaisille asiakasryhmille. 

Tutkintonimike

Erä- ja luonto-opas

Alkaa

Koulutus ei ala syksyllä 2024

Laajuus

150 osp. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Opetusmuoto

Pääsääntöisesti lähiopetus, sekä työelämässä oppiminen.

Maksut

Lisätietoja
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

Irina Salomaa

Irina Salomaa

linjavastaava, luontoalan ammattitutkinto 040 487 6886 irina.salomaa@sogsakk.fi