Valikko
Etävälinevaatimukset etäopetuksessa
EtusivuVirtuaalikouluTukipalvelutEtävälinevaatimukset etäopetuksessa

Etäopiskelua varten tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden, web-kameran ja USB-headsetin. Lisäksi opinnoissa käytetään pilvipalveluita ja muita hyödyllisiä verkkosovelluksia.

Adobe Connect on synkroninen oppimisalusta, jonka avulla oppitunteja voidaan pitää reaaliajassa internetissä. Adobe Connectin käyttäminen vaatii opiskelijalta työpöytäsovvelluksen asentamisen. Adobe Connect -luokkahuoneeseen siirrytään suoralla internet-linkillä. Adobe Connect mahdollistaa seuraavat toiminnot:

  • Reaaliaikainen puhe- ja videoyhteys
  • Esitysten ja asiakirjojen jakaminen ja näyttäminen luokkahuoneessa olijoille (myös opiskelijat voivat jakaa asiakirjoja ja esityksiä)
  • Pienimuotoisten galluppien ja testien järjestäminen
  • Reaaliaikainen chatti (julkinen, jossa kaikki voivat keskustella keskenään tai privaatti eli henkilökohtainen)
  • Luentojen tallennus, jolloin poissa ollut opiskelija voi katsella tallenteen jälkikäteen  

Adobe Connect ohje opettajalle

Adobe Connect ohje opiskelijalle

Moodle on ei-reaaliaikainen oppimisalusta, jota käytetään Adobe Connect-oppimisalustalla tapahtuvan opiskelun tukena. Oppimateriaalien jakaminen, tehtävien annot ja palautukset tapahtuvat Moodlen kautta. Tämän lisäksi Moodlesta löytyy mm. keskustelualueita ja ajankohtaista-palsta. Moodle sisältää mm. seuraavia toimintoja:

  • Oppimateriaalien ja aineistojen jakaminen
  • Tiedotus
  • Tehtävien palautus
  • Sanakokeiden ja tenttien järjestäminen
  • Keskustelualueet

Moodle -tunnusten tilaaminen tapahtuu etäopetuksen tukihenkilöltä.

Ohje Moodleen kirjautumiseen sekä unohtuneen salasanan vaihtamiseen

headset.PNGusb.jpg

"Headset" tarkoittaa kuulokemikrofoni -yhdistelmää. USB-headset on välttämättömyys etäopiskelussa, jotta oppilaiden ja opettajan välinen kommunikointi onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Etäopiskelussa tarvitset myös tietokoneen ja internet-yhteyden. Tietokoneeksi käy kannettava tai pöytäkone. Käyttöjärjestelmänä Adobe Connectissa opiskeltaessa tulee olla Windows tai Mac OS. Jos käytät Linux tai Chrome OS -käyttöjärjestelmää; ole yhteydessä tukipalveluumme varmistaaksesi Adobe Connectin toimivuuden.

Suosittelemme järjestämään tietokoneeseen mahdollisimman vakaan ja laadukkaan internet-yhteyden esim. jos olet modeemiyhteydellä, niin kytke koneesi verkkokaapelilla modeemiin.

Ennen etäopiskelun aloitusta asenna koneellesi vaadittava saamen näppäimistö. Ohessa ohjeita saamen näppäimistön asennukseen:

Ota yhteyttä tukipalveluun
Käytettävissä arkisin

Käytettävissä arkisin

ma-pe klo 8.00-16.00 0295 333 555 tukipalvelu@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää