Valikko
Usein kysyttyä

Olemme koonneet meiltä usein kysytyt kysymyksemme. Mikäli mikään näistä vastauksistamme ei anna vastausta mielessäsi pyörivään kysymykseen, lähetä kysymyksesi meidän tukipalvelun sähköpostiin, jonka löydät sivu alaosasta, niin vastaamme sinulle takaisin.

Etäopiskelu ei vaadi syvempää tietoteknistä osaamista. Tietokoneen peruskäytön osaaminen riittää.
Etäopiskelussa tietokoneelle tulee olla asennettuna Google Chrome -selain ja se tulee asettaa koneen oletusselaimeksi. Lisäksi etäopiskelu vaatii usein etäopetusjärjestelmän (Adobe Connect, Microsoft Teams tai Zoom) työpöytäsovelluksen asentamisen.

Jos sinulla tulee etävälineisiin liittyviä teknisiä ongelmia, ota yhteyttä tukipalveluumme mahdollisimman pian ongelman ilmennettyä.

  • tukipalvelu@sogsakk.fi
  • puh. 0295 333 555
Etäopiskelun sujuuvuden kannalta internet-yhteyden olisi hyvä olla mahdollisimman vakaa ja laadukas. Pyri siihen, että muut eivät käytä kotiverkkoa samaan aikaan etäluentojesi aikana. Varmista etäluennon aikana, että sinulla on vain tarvitsemasi sovellukset auki.

Pääosin oppitunnit tallennetaan, mikä mahdollistaa niiden katsomisen myös jälkikäteen. Näin voit kuunnella ja katsoa tallenteelta tunnilla käsitellyt asiat myös jälkikäteen. Oppituntien tallenteet pyritään viemään oppimisympäristöön seuraavan arkipäivän aikana.

Mikäli poissaoloja kertyy perusteettomasta syystä, opiskelijan ei katsota suorittaneen opintoja, eikä hänelle kirjoiteta todistusta.

Sovi poissaolostasi aina opettajan kanssa. Poissaolo korvataan esimerkiksi kuuntelemalla tallenne, tekemällä oppitunnilla annetut tehtävät sekä läksyt. Mikäli opiskelijalla on kolme peräkkäistä poissaolokertaa ilman, että hän on sopinut poissaolostaan, hänen katsotaan keskeyttäneen opinnot ja opiskelupaikkaa tarjotaan varasijalla olevalle.

Kyllä voit. Etäopiskelu ei ole sidottu paikkaan, kunhan sinulla on käytössäsi tietokone, langalliset USB-kuulokemikrofonit (headset) ja toimiva internet-yhteys.
Perehdytyksen etäopiskeluvälineisiin sekä -oppimisympäristöihin ensimmäisillä oppitunneilla. Lisäksi tukipalvelu perehdyttää oppitunneilla käytettäviin sovelluksiin tarpeiden mukaan. Yleinen it-tukipalvelu rajoittuu etäopetuksen kannalta oleellisiin ohjelmistoihin ja koneen toimintoihin.
Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, saat tukipalvelultamme sähköpostiisi teknisen infoviestin, jossa on ohjeet kirjautumiseen sekä linkki virtuaaliluokkaan. Virtuaaliluokan osoite löytyy myös koulutuksen oppimisalustalta.

Ota yhteyttä tukipalveluumme.

  • tukipalvelu@sogsakk.fi
  • puh. 0295 333 555
Opettajan yhteystiedot löytyvät koulutuksen oppimisalustalta sekä saamastasi valintakirjeestä.
Kyllä. Koulutuksen ensimmäisen luennon alussa pidetään kaikille opiskelijoille yhteinen perehdytys etävälineisiin sekä -ohjelmistoihin. Perehdytys tallennetaan ja tallenne löytyy koulutuksen oppimisalustalta.
Voit tilata uuden Moodle-tunnuksen tukipalvelultamme. Ohessa ohje Moodleen kirjautumiseen sekä unohtuneen salasanan vaihtamiseen.
Ota yhteyttä tukipalveluun
Käytettävissä arkisin

Käytettävissä arkisin

ma-pe klo 8.30-15.30 0295 333 555 ict-tuki@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää