Valikko
Palvelualojen info (tallenne)
EtusivuAjankohtaistaPalvelualojen info (tallenne)

Palvelualojen webinaari (tallenne)

Kevään yhteishaku (20.2.-19.3.2024) lähestyy!

Kiinnostaisivatko matkailun, luonto- ja ympäristöalan tai ravintola- ja catering-alan opinnot? Mietteissä uusi ura tai tarvetta lisäkoulutukselle?

Kuuntele Palvelualojen koulutukset webinaari (tallenne 16.1.2024), jossa esittelemme luonto- ja ympäristöalan, ravintola- ja catering alan sekä matkailualan perustutkintoja sekä nykyaikaisia, monipuolisia oppimispolkuja ja opiskelumahdollisuuksia.

Jos olet kiinnostunut kohtaamisista kansainvälisissä ympäristöissä ja haluat kerryttää esimerkiksi kieli- ja asiakaspalvelutaitoja aidossa työelämäympäristössä, niin matkailun opinnot voisivat olla sinua varten!
Meiltä valmistunut matkailun asiakaspalvelija on matkailualan ammattilainen, jolla on osaamista myös vastuullisuudesta pohjoisen ja saamelaiskulttuurin kontekstissa.
Opinnoista kertoo matkailualan lehtori Minna-Carita Moilanen.

Luonto-ohjaaja on monialaosaaja. Luonto-ohjaajan ammatissa yhdistyvät luonnon- ja kulttuurin tuntemus, sujuvat maastossa toimimisen taidot ja vastuullinen asiakaspalvelutyö, jossa luonto-ohjaaja tarjoaa asiakkaille luonnonläheisiä elämyksiä sekä jakaa elävästi tietoa luonnosta, luonnonilmiöistä sekä paikallisesta kulttuurista.
Opinnot ovat käytännönläheisiä sisältäen ensimmäisenä vuonna perustaitojen ja –tietojen opetuksen. Näitä ovat mm. maastotaitojen, työ- ja maastovälineiden, luonnontuntemuksen sekä saamelaiskulttuurin opetus. Toinen vuosi on ns. työelämävuosi, jolloin kehitetään asiakaspalvelu- ja opastustaitoja sekä lähiopetuksena koululla että käytännön työtehtävissä alan työpaikoilla.
Luonto-ohjaajakoulutus antaa hyvät valmiudet erilaisten asiakasryhmien ohjaamiseen erilaisissa luontoaktiviteeteissa. Alueellamme matkailu jatkaa vahvaa kasvuaan ja ammattitaitoisille ohjaajille ja oppaille on kysyntää. Lisäksi työllistymisen mahdollisuudet useiden eri ammattien, kuten sosiaali- ja terveysalojen sekä ravitsemusalan, rajapinnoilla ovat kasvussa. Luonto-ohjaajan opintopolkua avaa lehtori Vesa Juntunen.

Kokkiopinnoissa opiskelijat käyttävät ruoanvalmistukseen paljon lähialueen puhtaita ja korkealaatuisia raaka-aineita, kuten poroa, kalaa, marjoja ja sieniä. Paikallisten raaka-aineiden hankinnassa opiskelijat ovat myös itse aktiivisesti mukana. Perusopintojen lisäksi opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan oppilaitoksen valmistuskeittiöllä keittiöhenkilökunnan kanssa yhteistyössä ja yhteistyökumppaneiden tilaustöissä sekä oppilaitoksen juhlissa ja tapahtumissa.
Kehitysmahdollisuudet ammatissa ovat lähes rajattomat. Opiskelijamme ovat olleet työelämässä oppimassa Pohjois-Lapin lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja tietysti ympäri Suomea. Ravintola-alalle kouluttautuneille on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia erityisesti pohjoisen hotelli- ja ravintola-alan yrityksissä. Webinaarissa ravintola- ja catering-alan lehtori Jyrki Jumisko ja linjavastaava Anne Tervaniemi kertovat opinnoista.

Webinaarissa saat tietoa myös asumisesta ja vapaa-ajan vietosta Inarissa.koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää