Valikko
Interreg Nord on myöntänyt rahoituksen Dialogia ja kohtaamisia Arktisella -hankkeelle vuosille 2020-2021.
EtusivuTietoa meistäInterreg Nord on myöntänyt rahoituksen Dialogia ja kohtaamisia Arktisella -hankkeelle vuosille 2020-2021.
12.2.2020

Interreg Nord on myöntänyt rahoituksen Dialogia ja kohtaamisia Arktisella -hankkeelle vuosille 2020-2021.

nenetsia 150 pieni.jpg

Päätavoitteena on löytää keinoja,  joilla parantaa vuoropuhelua ja keskinäistä ymmärrystä alkuperäiskansojen erityisesti saamelaisten elinkeinoharjoittajien ja tiedeyhteisöjen välillä vahvistaen alkuperäiskansojen mahdollisuutta vaikuttaa omaan kulttuuriin liittyviin kysymyksiin. Hankkeen verkostomaista toimintamallia pilotoidaan työpajojen muodossa. Työpajojen teemoissa tullaan tarkastelemaan arktisten alkuperäiskansojen, erityisesti saamelaisten, näkökulmasta tapahtuvan tutkimuksen, koulutuksen, elinkeinojen ja kulttuurin mahdollisuuksia ja haasteita. Teemat ovat; 1) paikalliset ympäristöhavainnot, 2) kestävät ruokakulttuurit ja ruokasuvereenisuus ja 3) arktisten alkuperäiskansojen esineiden, materiaalien ja työkalujen innovaatioiden luova käyttö ja suunnittelu, joita käsitellään tarinankerronta, story-telling -tutkimusmetodin kautta.
Lapin liitto toimii Suomen kansallisena rahoittajana.
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää