Valikko
Saamelaismusiikkikoulutus
EtusivuTietoa meistäSaamelaismusiikkikoulutus
16.4.2018

Saamelaismusiikkikoulutus

SAKK_Musa_vaaka.jpg

Haluatko oppia saamelaismusiikkia tai tehdä omaa musiikkia ja musiikkivideon? Etsiä oman sukusi kadonnutta musiikkiperinnettä, oppia soittamaan ja laulamaan? Voisiko musiikista tulla sinulle toimeentulon lähde?

Sámi musihkkaakademiijan vuoden mittainen koulutusohjelma antaa opetusta saamelaismusiikin alalla tarvittavissa tiedoissa ja taidoissa. Opetuksessa painotetaan saamelaismusiikkia, jonka tärkeänä tukena ovat mm musiikkiteknologia, maailman musiikkikulttuureihin tutustuminen, musiikinteoria, instrumenttiopinnot ja bändisoitto sekä musiikkipedagogiikka ja kulttuuriyrittäjyys. Ohjelma antaa hyvät eväät hakeutua musiikin jatko-opintoihin.

Opintoihin sisältyy muun muassa musiikkivideon tekeminen, oman musiikin säveltäminen ja sovittaminen ja yhteissoittoa. Koulutus liikkuu Saamenmaalla ja käymme mm. tutustumassa Kautokeinon pääsiäisfestivaaliin ja konsertoimme useilla paikkakunnilla. Työskentelemme sekä ryhmissä että itsenäisesti. Opettajakuntamme muodostuu musiikin eri alojen ammattilaisista.

Ensimmäisen opintovuoden suorittaneet voivat hakeutua linjan toisen vuoden opintoihin, jotka käynnistyvät elokuussa 2019.  Sámi musihkkaakademiijan toisen vuoden opinnot syventävät ensimmäisen vuoden opintoja ja antavat opiskelijoille valmiuksia osallistua toisen asteen musiikkialan perustutkinnon näyttötutkintoon tai sen osiin. Näyttötutkinto suoritetaan kesällä 2020.

Vaatimukset hakijalta
-saamelaiskulttuurin tuntemus
-kiinnostus musiikista (HUOM! Aikaisempia musiikin opintoja ei tarvitse olla)

Hakuaika: 10.4.-20.6.2018  

Kesto: 13.8.2018-31.5.2019

Opintopisteet: 60

Sijainti: Utsjoki
Opetuskieli: Saamenkieli, apukielinä suomenkieli ja englanti
 

 

 

 

 
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää