Valikko
Ravintola- ja catering-ala, lounasruokien valmistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, lounasruokien valmistus -tutkinnon osa (nro 706057)

Tutkinnon osassa opitaan vastaanottamaan, varastoimaan ja käsittelemään raaka-aineita, valmistamaan maittavia ja terveellisiä lounasruokia sekä leivontatuotteita, palvelemaan asiakkaita ja tekemään työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät. Saat valmiuksia arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

 

Tutkinnon osan suorittaminen antaa mahdollisuuksia toimia ravintolan tai suurkeittiön ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Vastaanotat ja käsittelet raaka-aineita ja muita tuotteita, valmistat ja laitat esille lounasruokia sekä toteutat omavalvontaa. 

 

Tutkinnon osan opinnoissa tutustutaan myös saamelaisen kulttuurin keskeisimpiin piirteisiin ja saamen kieliin sekä saadaan valmiuksia annoskorttilaskentaan ja hinnoitteluun.  

 

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta ravintola- ja catering-alalta. Koulutuksen lopulliseen kestoon voi vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen. Opintojen alussa opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opintojen tavoitteet, aikataulu, toteutustapa, opintojen sisältö ja työelämässä oppimisen jakson toteutus. 

 

Koulutuksen sisältö: 

 

  • Ateria- ja annossuunnittelu 
  • Lounasruokein valmistus ja työnhallinta 
  • Kustannuslaskenta ja annoskortit 
  • EA1 
  • Ravitsemus 
  • Asiakaspalvelu 
  • Raaka-ainetuntemus 
  • Johdanto saamelaiskulttuuriin (sisältyy ammatillisiin opintoihin 3 osp) 
  • Matematiikka ja matematiikan soveltaminen 
  • Työelämässä oppiminen 

 

Linkki Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteisiin: 

  

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tutkinnonosat/4221591 

Tutkintonimike

Alkaa

9.1.2023

Laajuus

Ammatillinen tutkinnon osa 40 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 4 osaamispistettä (Matematiikka ja matematiikan soveltaminen), yhteensä noin 4,5 kk

Hakuaika

Haku päättyy 31.10.2022, Huom! Haussa myös Ravitsemispalveluissa toimiminen-tutkinnon osa, jonka haku päättyy 27.5.2022

Jatkuva haku

Sijainti

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Menesjärventie 4, 99870 Inari

Opetusmuoto

Maksut

Lisätietoja
Jyrki Jumisko

Jyrki Jumisko

Ravintola- ja cateringalan linjavastaava 040 723 7260 jyrki.jumisko@sogsakk.fi