Valikko
18.2.2022 päivitetyt erityisohjeet koronavirusepidemian aikana, voimassa toistaiseksi
EtusivuTietoa meistä18.2.2022 päivitetyt erityisohjeet koronavirusepidemian aikana, voimassa toistaiseksi
18.2.2022

18.2.2022 päivitetyt erityisohjeet koronavirusepidemian aikana, voimassa toistaiseksi

Korona_info.jpg

Opetukseen ja muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan ei osallistuta oireisena. Jos sinulla on mm. päänsärkyä, nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, väsymystä, pahoinvointia, ripulia, oksentelua tai haju- ja makuaistien puuttumista, kyseessä voi olla koronainfektion oireet. Jää kotiin/asuntolaan!

Inarin kunnan koronatestaus ja erityisohjeet 17.2 alkaen

Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voit soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon, joka päivystää 24/7. Puh. 040 770 9187.

Muista turvavälit (vähintään 2 m). Vältä tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja tarpeetonta liikkumista oppilaitoksen sisätiloissa. Virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, joten

Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, aina wc-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään välittömästi käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Maskien käyttö

Maskisuositus on voimassa toistaiseksi. Oppilaitoksessa käytetään kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia, jotka oppilaitos tarjoaa opiskelijoille. Henkilökunnalla on oppilaitoksen yhteisissä tiloissa maskipakko.

Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta.

Maskin käyttö on suositeltavaa, vaikka olisit sairastanut koronavirustaudin.

Ruokalassa toiminen. Ruokailutilanteessa noudatetaan turvavälejä jonottaessa sekä ruokailupöydissä. Osa tuoleista on poistettu. Ateriat annostellaan henkilöstön toimesta suojapleksien takaa. Huomioithan, että syötyäsi poistut ruokailutilasta.

Vierailut. Kevätlukukauden aikana otetaan vastaan vierailijoita oppilaitokseen ja asuntolaan ainoastaan rehtorin päätöksellä.

Virkamatkoja vältetään kontaktien vähentämiseksi. Matkoja hyväksytään vain rehtorin päätöksellä.

Jos opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva saapuu Suomeen hallituksen rajoittamien maahantulomääräysten alaisista maista, noudatetaan terveysviranomaisten määräyksiä, (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset).

Koronavilkun käyttöönotto. Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen voi ladata koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta. Sivustolta löydät myös sovelluksen käyttöohjeen. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Ota rokote. Inarin kunnan koronatiedotusta voit seurata tämän linkin kautta.


Muistutuksena!

Oikea käsienpesutekniikka: https://youtu.be/isLPN0UdeDM

Oikea yskimistekniikka: https://youtu.be/De5Fz2lkv30

Maskin oikea käyttö: https://www.youtube.com/watch?v=s2hpHdhZ2eM

Pese kädet, ennen kuin puet puhtaan maskin.

Älä koske kasvomaskiin, kun se on ylläsi!

Älä juo tai syö maskin käytön aikana.

Jos kosket maskin pintaan käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi.

Desinfioi kädet ennen maskin riisumista.

Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.

Laita maski roskakoriin, aina kun joudut ottamaan sen pois esim. ruokaillessa

Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.

Koronavilkkusovelluksen käyttöönotto: koronavilkku.fi-sivustolla
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää