Valikko
Jatkuva haku on käynnissä! Lue blogipostauksesta Tanjan ja Petran uratarinat
EtusivuTietoa meistäJatkuva haku on käynnissä! Lue blogipostauksesta Tanjan ja Petran uratarinat
3.4.2024

Jatkuva haku on käynnissä! Lue blogipostauksesta Tanjan ja Petran uratarinat

Tanja_Salmi_2.jpg

Luonto-ohjaajaksi valmistuva Tanja Salmi ja matkailupalvelujen tuottajaksi valmistuva Petra Suontausta kertovat SAKK:n uusimmassa Pohjoiset polut -blogipostauksessa, minkälaisen elämänmuutoksen he ovat tehneet muuttamalla pohjoisimpaan Lappiin ja hakeutumalla uusille urille SAKK:n koulutuksen kautta.

Ammatillisen peruskoulutuksen uudistuneessa hakumenettelyssä jo aikaisempia tutkintoja suorittaneet voivat hakea opiskelemaan suoraan oppilaitokseen niin sanotussa jatkuvassa haussa. Opintojen aloittaminen toteutuu eri tavoilla alasta ja hakijan aikaisemmasta koulutuksesta ja osaamisesta riippuen. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakeutua ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Blogi vastaa kysymyksiin: kuka voi hakea, mihin opintoihin voi hakea, milloin ja miten.
Petra Suontausta ja Tanja Salmi vaihtoivat uusille urille ja löysivät paikkansa pohjoisesta – Saamelaisalueen koulutuskeskuksen blogi (wordpress.com)
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää