Valikko
SAKK isännöi ERASMUS+ ohjelman kansainvälistä opintomatkaa
EtusivuTietoa meistäSAKK isännöi ERASMUS+ ohjelman kansainvälistä opintomatkaa
13.5.2024

SAKK isännöi ERASMUS+ ohjelman kansainvälistä opintomatkaa

porot aitaan.jpg

Inarissa on alkanut Erasmus+ ohjelmaan kuuluva kolmipäiväinen opintomatka, jonka aikana vierailijat tutustuvat muun muassa koulutuksen sopeuttamiseen paikallisyhteisön ja yhteisön tarpeiden pohjalta, omavarauteen, saamelaiselinkeinoihin, valmiuksiin selviytyä poikkeustilanteissa (mm. ruokaturva ja kuljetus) ja etäopetukseen.


Pääasiassa ammatillisen koulutuksen opettajista ja koulutuksen alalla ympäri Eurooppaa työskentelevistä henkilöistä koostuva 20 hengen ryhmä vierailee 12.-16.5. Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Opintomatkan aikana käsitellään myös koulutuksen saavutettavuutta ja parhaita käytänteitä perinteisten taitojen sekä tietojen välittämisessä.

Opintomatka koostuu vierailuista, keskusteluista ja esityksistä. Vieraat pääsevät muun muassa pystyttämään laavuja Inarijärven rannassa ja tutustumaan Kutuharjun porotutkimusasemaan.

Opintomatka järjestetään yhteistyössä OPH:n kanssa. 

opintomatkan kuvaus englanniksi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää